Científics investigadors busquena contrarrellotge una vacuna contra el coronavirus

Maten a trets un investigador amb claus sobre la lluita contra el coronavirus

Bing Liu va ser trobat sense vida al seu domicili

La lluita contra el coronavirus continua arreu del món i, amb ella, milers d'investigacions centrades a trobar avenços científics que permetin acabar amb la pandèmia. Els experts estudien dia a dia el comportament del virus i el seu origen per tal de trobar una vacuna efectiva.

Un dels investigadors mèdics més avançats en la matèria era fins ara  Bing Liu, de la Universitat de Pittsburgh (Estats Units), que ha mort als 37 anys quan estava «a punt de fer troballes sobre el coronavirus molt significatives». Liu va perdre la vida en un  tiroteig el passat 2 de maig. Segons revelen les primeres informacions forenses, l'home hauria rebut impactes de bala al cap i al coll.

Un altre cadàver a pocs metres

Poc després de trobar el cos sense vida de Bing Liu, es va trobar un altre cadàver dins un cotxe a poc menys d'un quilòmetre on havia mort el metge. Es tracta d'Hao Gu, un conegut de la primera víctima, segons la policia, que ha mort als 46 anys.

Les primeres investigacions policials assenyalen que Gu hauria matat Liu i s'hauria  suicidat acte seguit a l'interior del seu vehicle. Però el cas continua obert per aclarir els motius de l'assassinat i la relació entre les dues víctimes. El que sí que està clar és que Liu estava a punt d'aconseguir grans descobriments sobre la Covid-19, asseguren companys seus. La tragèdia ha posat fi als seus estudis, però els companys s'han compromès a continuar amb el seu treball «en un esforç per retre homenatge a la seva excel·lència científica».