Pla obert d'un vehicle dels Mossos d'Esquadra

Insòlita protesta: Talla una carretera de Catalunya contra la construcció d'una rotonda

Un mecànic de Tremp ha tallat la C-13 al seu pas pel municipi durant un quart d'hora, afectant els dos sentits de la marxa

Un veí de Tremp, Joan Esquerra, ha estat protagonista en la jornada d'aquest dijous al Pallars després que aquest matí hagi tallat el trànsit de la carretera C-13, al seu pas pel municipi, per protestat contra construcció d'una nova rotonda a la zona de la Font Vella de la ciutat. L'home, segons ha explicat 'Ràdio Tremp', és propietari d'un taller mecànic situat a la zona on està prevista la nova rotonda.

El manifestant s'ha estirat al mig de la carretera i ha tallat el trànsit de la citada via durant un quart d'hora, provocant retencions en els dos sentits de la marxa. Arran dels fets, s'han personat a la zona efectius dels Mossos d'Esquadra i de la Policia Local de Tremp, que han instat l'home a finalitzar la seva protesta, cosa que ha fet sense oposar resistència als agents policials.

El manifestant considera que les coses es podrien haver fet d'una altra manera

Segons ha informat 'Ràdio Tremp', el manifestant, Joan Esquerra, denuncia que la rotonda a la zona de la Font Vella s'ha tirat endavant sense que s'hagi fet exposició pública a veïns i comerciants, part afectada per la seva construcció. El mecànic assegura que ha estat una acció espontània, alhora que lamenta que l'Ajuntament de Tremps els va convocar quan el projecte de construcció ja estava aprovat.

En aquest sentit, Esquerra assegura que la rotonda afectarà l'accés al seu negoci, alhora que afirma que la gestió del projecte es podria haver fet d'una altra manera.

Denunciat penalment un conductor begut a Girona

D'altra banda, els Mossos d'Esquadra han denunciat penalment el conductor d'un vehicle, un home de 51 anys i resident a Malgrat de Mar, que gairebé quadruplicava la taxa d'alcohol permesa a Girona. Els fets van passar el diumenge cap a les nou del vespre quan la policia va rebre l'avís que un cotxe havia sortit de la via al quilòmetre 28 de la C-65 i havia xocat contra un senyal de trànsit.

Quan els agents hi van arribar i després de comprovar l'estat del conductor i únic ocupant del vehicle, que va resultar ferit lleu, li van practicar la prova d'alcoholèmia. L'home va donar un resultat positiu de 0,90 mg/l d'aire expirat. Els agents han obert diligències penals per un delicte contra la seguretat del trànsit i pròximament se'l citarà a declarar.