Imatge d'un agent de la Guàrdia Civil amb part del material intervingut

Intervenen 47.000 productes falsificats i de contraban a Badalona

El valor del material comissat per la Guàrdia Civil seria d'uns 300.000 euros

La Guàrdia Civil, amb el suport de la Guàrdia Urbana de Badalona, va intervenir el passat 15 d'abril 47.000 productes falsificats o de contraban en un macrooperatiu al polígon industrial Sud del municipi. Agents de totes les Patrulles Fiscals i de Fronteres de la demarcació de Barcelona van inspeccionar 13 establiments i magatzems d'aquest polígon, dedicats principalment a la venda a l'engròs. En tres d'aquests es va detectar la presumpta comissió de delictes contra la propietat industrial, comissant uns 2.000 productes falsificats com ara joies, roba, complements i mascaretes amb els escuts d'equips de futbol.

Als altres 10 magatzems es van detectar infraccions per contraban, ja que els propietaris no van poder acreditar la importació legal de la mercaderia. El valor del material comissat seria d'uns 300.000 euros. Entre els productes comissats per contraban, hi havia joguines que, a més de ser importades il·legalment, incomplien les mesures de seguretat obligatòries de la Unió Europea perquè no disposaven d'instruccions i etiquetat en castellà i tenir peces petites que comportaven un risc evident si les manipulaven infants.

En total, es van intervenir 37.000 joguines de la marca Spinner i mercaderia diversa com ara pilotes de diferents tipus, bijuteria, clauers, calculadores, robots de cuina o mascaretes higièniques, entre d'altres. En el cas d'aquests productes, els agents van instruir deu actes per presumpta comissió d'infraccions de contraban, així com per la vulneració de la normativa d'etiquetatge i per la venda de joguines perilloses. Tot el material intervingut va quedar a disposició del jutjat en funcions de guàrdia de Badalona.

Desmantellada una organització criminal d'origen xinès, dedicada al tràfic de marihuana

D'altra banda, els Mossos d'Esquadra i la Policia Nacional han desmantellat una de les més importants organitzacions criminals d'origen xinès, coneguda com el 'Bang de Fujian', dedicada al tràfic internacional de marihuana. L'operatiu, en el que han participat més de 350 agents amb el suport de CITCO i Europol, ha permès detenir 65 integrants de l'organització. També s'han dut a terme un total de 29 entrades i registres en diversos domicilis, locals i naus industrials de Barcelona, Tarragona, Oviedo, Gijón, Bilbao, així com a Portugal i Països Baixos.

Els investigadors del cas atribueixen als membres del grup els delictes d'organització criminal, tràfic de drogues, blanqueig de capitals, usurpació d'identitat, defraudació de fluid elèctric i falsedat documental.