Discover imatge d'arxiu d'una perruqueria

Se’ls escapa de les mans: Brot en una perruqueria catalana amb 23 positius en set dies

L'Ajuntament de la Pobla de Segur va haver de fer córrer una circular per localitzar possibles contagiats

Sorpresa —i de les grosses— a la Pobla de Segur. Salut ha detectat un brot de Covid-19 en una perruqueria de la població del Pallars Jussà, amb un total de 23 positius detectats en només una setmana. Segons avança el diari ‘Segre’, l’Ajuntament de la població va fer córrer ahir una circular on demanava a totes les persones que havien acudit (o havien tingut contacte) a la perruqueria en qüestió entre el 5 i el 14 d’abril que es dirigissin al CAP per a sotmetre’s a la pertinent PCR


La perruqueria, tancada

Arran del brot detectat, l’espai ha decidit abaixar la seva persiana i els seus treballadors, sempre segons indica el mitjà citat anteriorment, estan confinats. En aquesta línia, l’alcalde de la població lleidatana, Marc Baró, ha explicat: «Ens preocupa perquè no podem saber fins on pot arribar aquest brot». I és que, segons aquest, diverses persones que han donat positiu a la zona arribaven al CAP amb símptomes, se’ls detectava la Covid, però alhora no sabien on s’havien pogut contagiar. «Finalment, es va poder esbrinar que tots havien passat per aquesta perruqueria o havien tingut contacte estret amb algú que hi havia estat», va dir.

La pressió hospitalària a Ponent es relaxa lleguerament: Baixen a 176 els hospitalitzats per Covid-19 

Més enllà del brot a la Pobla de Segur, la pressió hospitalària als centres de Ponent ha patit un lleuger descens. I és que, segons les dades proporcionades pel Departament de Salut de la Generalitat, les persones ingressades amb Covid-19 als hospitals públics i privats de la Regió Sanitària de Lleida són, actualment, 176 aquest. La xifra actualitzada aquest dimecres representa que hi ha set persones ingressades menys que dimarts.

Segons informa el Departament de Salut, els pacients crítics pel virus que es troben ingressats en les Unitats de Cures Intensives (UCI) es mantenen en 43, que és exactament la mateixa xifra que hi havia en el balanç d'ahir dimarts. Posant la lupa centre a centre, l'Hospital Arnau de Vilanova és qui més ingressats assumeix, ja que actualment hi ha 111 hospitalitzats per la Covid-19, dels quals 79 a planta i 32 a l'UCI. L'Hospital Santa Maria compta amb 25 pacients, dels quals 18 són a planta i 7 a l'UCI, els hospitals privats tenen 40 hospitalitzats per coronavirus, dels quals n'hi ha 36 a planta i 4 més a l'UCI. Finalment, l'Hotel Salut Nastasi continua sense cap ingressat per Covid-19, segons les dades publicades per la Generalitat.