Pla obert d'un vehicle dels Mossos d'Esquadra

Cacen dos conductors que quintuplicaven la taxa d'alcoholèmia a l'Empordà

Els Mossos han denunciat penalment quatre homes per tenir un accident mentre conduïen beguts en un cap de setmana a Girona

Els Mossos d'Esquadra han denunciat penalment dos conductors per pràcticament quintuplicar la taxa d'alcohol permesa. El primer d'ells va ser detectat el diumenge 18 d'abril a les cinc de la tarda a la GIV-6026, dins del terme municipal de Pont de Molins (Alt Empordà). El conductor, que havia sortit de la via, va donar 1,21 mg/l d'aire espirat en la primera prova i es va negar a fer-se la segona.

El segon cas també va tenir lloc el mateix diumenge, quan agents de la policia catalana van socórrer un conductor a Torroella de Montgrí (Baix Empordà), després que el seu vehicle acabés bolcat en un camp. El conductor va donar 1,22 mg/l d'aire espirat en la primera prova, gairebé cinc vegades més que la taxa màxima permesa. L'home també es va negar a fer-se la segona.

Quatre homes d'entre 24 i 43 anys

Aquests dos conductors formen part dels quatre denunciats penalment per haver tingut un accident mentre conduïen beguts en un sol cap de setmana a Girona. Concretament els quatre accidents es van produir entre el divendres i diumenge a diversos punts de la demarcació. Els conductors són tots homes i tenen entre 24 i 43 anys. Són de nacionalitat espanyola i senegalesa i són veïns de Palafrugell, la Vall d'en Bas, Ribes de Freser i Sant Climent Sescebes.

Per aquests fets, els Mossos van obrir diligències penals als conductors com a presumptes autors d’un delicte contra la seguretat viària, per conduir sota els efectes de l’alcohol i a dos d’ells també per negar-se a efectuar les proves d’alcoholèmia. Els conductors van ser citats per declarar sobre els fets al jutjat d’instrucció en funcions de guàrdia dels respectius partits judicials.

Els altres dos accidents

El tercer dels accidents va passar a Ribes de Freser el divendres al voltant de les vuit de la tarda. Els Mossos van assistir el conductor d'una moto que havia tingut un accident en un revolt de la GIV-4011. Quan els agents el van identificar, van detectar que possiblement estava sota els efectes de l'alcohol i per això li van fer la prova. El resultat va ser de 0,73 mg d'alcohol per litre d'aire espirat.

El darrer cas va passar a les Preses (Garrotxa) a les nou del vespre del mateix diumenge 18 d'abril. Van avisar a la policia perquè hi havia un cotxe que feia virolles en un descampat de sorra. El conductor va perdre el control i va acabar topant amb un altre vehicle estacionat. Es tractava d'un conductor novell i per tant la taxa d'alcoholèmia permesa era de 0,15 mg/l d'aire espirat. Quan els Mossos li van fer la prova, el jove va superar sis vegades aquesta xifra, arribant als 0,83 mg/l.