Imatge de George Floyd compartida per la mateixa família

El jurat declara culpable de tots els càrrecs el policia que va matar George Floyd

Derek Chauvin afronta fins a 40 anys de presó pel cas que va desencadenar el moviment Black lives matter

El jurat ha declarat culpable l'exagent de policia Derek Chauvin dels tres càrrecs d'assassinat pels quals se'l jutjava en relació amb la mort de George Floyd el 25 de maig passat a Minneapolis. Chauvin va participar en la detenció de Floyd i el va immobilitzar posant-li el genoll nou minuts al coll, fins que li va causar la mort per asfíxia. 

Chauvin s'enfronta a fins a 40 anys de presó

L'acció policial va ser gravada per vianants en uns vídeos que es van veure arreu del món, i van desencadenar el moviment de defensa dels afroamericans Black lives matter. El jurat, format per set dones i cinc homes de diferents races en el marc d'un cas amb fort accent racial, ha deliberat durant deu hores abans d'arribar a un veredicte.

A l'espera de la sentència judicial, que pot tardar mesos, Chauvin s'enfronta a fins a 40 anys de presó pels delictes d'homicidi imprudent en segon grau, assassinat en segon grau i assassinat en tercer grau.

Protestes arreu del món

Arran de l'assassinat de George Floyd, centenars de milers de persones es van manifestar a ciutats europees com Londres, Berlín, París o Manchester en contra del racisme en el marc de les mobilitzacions del moviment 'Black Lives Matter' i les protestes impulsades als Estats Units per la mort de George Floyd. 

Amb pancartes contra el racisme, les diverses mobilitzacions van ser multitudinàries i, en aquell moment, també van aprofitar per recordar altres víctimes de casos denunciats de brutalitat policial com Belly Mujinga o Mark Duggan al Regne Unit. 

Les protestes també van tenir lloc a diverses localitats de Catalunya, entre elles Barcelona.

Una autòpsia independent va confirmar que George va morir d'una asfíxia

Tal com va explicar el portal 'ABC News' el passat mes de juny, una autòpsia independent, ordenada per la mateixa família de l'assassinat, va servir per a confirmar que la mort de George Floyd sí que va ser el resultat de la brutal detenció que va patir per part de la policia, a l'estat nord-americà de Minnesota, concretament a la ciutat de Minneapolis.

Així doncs, Floyd hauria perdut la vida a conseqüència d'una asfíxia causada per una compressió del seu coll, que hauria provocat una hemorràgia cap al seu cervell. 

? ÉS GRATIS: Encara no ens segueixes a l'INSTAGRAM del Catalunya Diari? Clica aquí, t'hi esperem.