Imatge d'arxiu Mossos d'Esquadra amb detingut

Un menor és apunyalat al pit en una brutal baralla al Berguedà

Apunyalen un menor en una batalla multitudinària a Catalunya

Un noi menor d'edat hauria estat ferit de gravetat durant una baralla a Puig-reig, al Berguedà. Fins al moment,  quatre joves en total, d'entre els quals es trobarien tres de 18 anys i un de 17, han estat detinguts pel presumpte delicte de lesions durant la baralla cap a aquest cinquè menor d'edat. Tal com ha informat la policia, en la brutal baralla s'hi haurien vist implicades fins a una vintena de persones. 

La baralla s'hauria produït per un assumpte pendent de drogues

Els fets van tenir lloc la vesprada del passat dimecres, en un local de la plaça de la Creu de la localitat berguedana.  Dos grups de joves es van confrontar per un tema relacionat amb drogues. Un dels grups seria de Berga i l'altre de Puig-reig. 

Durant el conflicte, un dels menors va ser ferit amb una arma blanca: va ser apunyalat al pit i tòrax. A causa de la gravetat de les ferides que se li van produir, els serveis d'emergència el van traslladar a l'Hospital Sant Joan de Déu, a Manresa. 

Condemnat per les institucions del territori

Després d'aquests successos, diverses autoritats dels municipis implicats s'han pronunciat  al respecte: seria el cas de Montse Venturós, alcaldessa de Berga, també l'alcalde de Puig-reig, Josep Parera, i Josep Lara, el president del Consell Comarcal del Berguedà. Tots tres han estat d'acord en mostrar  total rebuig contra la violència entre joves, en concret aquesta que s'ha produït aquesta mateixa setmana.

Fins ara, dels quatre detinguts, els tres majors d'edat estan  pendents de passar a disposició judicial, mentre que el menor d'edat ha estat posat en llibertat  per ordre de la Fiscalia de Menors. De fet, segons la policia local de Puig-reig, aquests individus ja són coneguts pels cossos de seguretat per altres delictes menors que havien realitzat amb anterioritat. La policia també ha comunicat que no descarten realitzar més detencions. 

A més, tal com pública 'El Caso', les famílies que s'han vist afectades per aquests fets estan rebent un acompanyament psicològic  i també està previst que rebin un servei de mediació  per tal que es realitzi un procés de restauració entre els joves afectats per la disputa.

També et pot interessar...