Primer pla d'un cotxe policial

Un menor pega i crema la seva mare perquè no li donava diners

L'adolescent li va donar diverses bufetades i li va apagar un cigarret al braç

Una dona va haver de ser ingressada a l'hospital després de ser víctima d'agressions per part de la seva filla, menor d'edat. Els fets van passar a Màlaga i la policia local va haver d'acudir al domicili.

Segons fonts policials, la menor, de 17 anys, va donar diverses bufetades a la seva mare. També li va apagar un cigarret al braç, i la mare, que no podia aguantar més la situació, va haver de trucar a la Policia.

Pel que sembla, la discussió va començar per una qüestió de diners. La filla va demanar a la mare que li donés diners, cosa a la qual ella es va negar. Va ser llavors quan la menor es va enfadar i li va pegar.

La mateixa víctima va trucar a la Policia per a demanar ajuda. Quan els agents es van presentar al domicili, van trobar diversos vidres trencats per terra. La menor, amb una actitud agressiva, estava estirada al sofà de la sala.

La dona va intentar explicar a la policia el que estava passant, però la seva filla la interrompia tota l'estona amb crits i insults. Davant d'aquesta situació, els agents van decidir separar-les en diferents habitacions per a mirar d'esbrinar què havia passat.

Segons la mare, no era la primera vegada que la seva filla reaccionava així amb ella. Va dir que era una cosa habitual sempre que hi havia diners pel mig i ella no accedia a donar-li'n. La jove, que treballa, només té la seva mare com a font de diners per a les seves coses.

Davant la gravetat de la situació viscuda, la dona va interposar una demanda contra la menor. Un cop escoltada la versió de la mare, els agents van detenir la menor i la van traslladar a la comissaria.

No obstant això, durant el trajecte, la jove els va confessar que s'havia pres unes pastilles. Per aquest motiu, els policies van decidir derivar-la primer a un centre hospitalari perquè li fessin una revisió.

Un cop allà, la jove va mantenir la mateixa actitud agressiva cap als agents i fins i tot va arribar a donar-los diverses puntades de peu. Un dels agents va resultar ferit lleu quan van intentar reduir-la. Finalment, la menor va quedar en observació custodiada per una unitat de la policia local a l'espera de ser posada a disposició judicial.

Augmenta la violència de fills a pares

Els casos de maltractament en què són els menors els que exerceixen violència contra els seus pares no paren de créixer. O, almenys, són més visibles i es denuncien més que abans.

Fa només tres setmanes, un altre menor, de 16 anys, va ser detingut a Valdemoro, Madrid, després d'agredir la seva mare. De nou, la violència va tenir lloc durant una discussió entre mare i fill.

La dona va haver de ser traslladada a l'Hospital Infanta Elena de la localitat per a «valorar-ne les lesions». Després va acudir a les dependències policials per a interposar una demanda contra el jove.

Casualment, unes setmanes abans ja hi havia hagut una altra detenció similar a la mateixa localitat. En aquella ocasió va ser un jove de 17 anys qui va clavar una pallissa als seus pares, que van acabar denunciant-lo.

Els progenitors van haver de trucar a la policia per a demanar ajuda després de patir l'agressió. Quan els agents van arribar al domicili, el jove es va mostrar col·laboratiu i es va deixar detenir sense oposar resistència.

El pare del jove va haver de ser traslladat a l'Hospital Infanta Elena perquè li fessin una valoració de les lesions. La Policia no va donar més detalls del cas en tractar-se d'un menor d'edat.