Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo Messenger
Fotomuntatge d'Esther López i un guàrdia civil

La 'mentida' sobre Esther López que fa dubtar la Guàrdia Civil: És la clau

Esther López va ser trobada en una cuneta que prèviament havia estat pentinada, i la Guàrdia Civil no creu que sigui un 'error' dels investigadors

El cas d'Esther López va acabar de la pitjor manera possible. Després de quatre setmanes de cerca incessant i asfixiant, el cos de la jove va aparèixer sense vida en una cuneta a Traspinedo. Això va ser a prop del restaurant La Maña, punt neuràlgic de la investigació i que la Guàrdia Civil havia pentinat a consciència en reiterades ocasions.

No obstant això, sembla que els investigadors van ser incapaços de trobar el cos d'Esther. Va ser el 5 de febrer, quan un passejant de la zona va trobar la jove morta en una cuneta de l'única carretera que porta al poble. Estrany? Molt. És, com a mínim, el que sosté la Guàrdia Civil, ja que creuen que una mentida envolta el cas.

Als investigadors de la benemèrita els resulta molt desconcertant la manera com es va trobar el cos d'Esther López. I és que la cuneta en qüestió —situada a 800 metres del restaurant La Maña— havia estat revisada diverses vegades per les batudes de voluntaris i guàrdies civils.

Per aquesta mateixa regla de tres, la Guàrdia Civil té una creença ferma: algú va deixar allà el cos sense vida d'Esther poques hores abans perquè fos trobat l'endemà. Creuen que, després de ser atropellada —és una de les hipòtesis— algú hauria recollit el cadàver i dies després l'hauria deixat a la cuneta.

No hi ha cap novetat que es pugui fer pública

Una de les batudes a Traspinedo, Valladolid
Els veïns de Traspinedo van estar diversos dies buscant Esther | Cedida

I és que el cas continua sota secret de sumari. Des que Esther López va ser trobada el 5 de febrer, la investigació s'ha tancat en banda. De fet, només han transcendit les hipòtesis de la Guàrdia Civil sobre la defunció d'Esther, de 35 anys.

Segueix l'enigma d'Esther López

Va ser la matinada del 12 al 13 de gener quan va passar tot. Esther López havia sortit amb uns amics de Traspinedo, a Valladolid, per a veure el futbol. Aquella nit es jugava un Barça-Madrid de Supercopa i, com era habitual, la noia va quedar amb la seva gent per a veure'l en un bar.

Fins aquí, tot normal. El que va sorprendre la família, però, va ser que hores després Esther no truqués per a dir que tornaria tard, cosa que, segons el seu pare, sempre feia quan sabia que es retardaria.

Fotomuntatge d'Esther López i el restaurant La Maña
La Maña, punt neuràlgic de la investigació del cas Esther López | Google Maps

Finalment, el cas va fer un gir i l'alarma va ser general. La Guàrdia Civil va començar a detenir alguns dels amics d'Esther López, i els veïns de Traspinedo van sortir al carrer per a intentar trobar-la.

Al final, tot va acabar en una tragèdia. El 5 de febrer, la jove va ser trobada sense vida en una cuneta. La Guàrdia Civil continua investigant el cas, però, segons sembla, encara estan lluny de resoldre'l.