Una ambulància del SEM

Més de 30 hospitalitzats, 11 d'ells nens, per una greu intoxicació a Catalunya

La intoxicació alimentària es va produir en una festa privada

Cap de setmana complicat a causa d'una intoxicació alimentària, on s'han vist afectades més de 30 persones les quals més d'una desena eren menors d'edat.

Una intoxicació alimentària a un local de festes de Rubí, al Vallès Occidental, ha deixat 31 persones afectades, 11 d'elles menors d'edat. 

Segons informa el Servei d'Emergències Mèdiques (SEM), s'ha produït en una festa privada. 28 afectats han estat traslladats a diferents centres sanitaris: Mútua Terrassa, Hospital Terrassa, CUAP Mútua Rubí i Parc Taulí Hospital Universitari. 

Afortunadament, totes les persones que s'han vist afectades es troben en estat poc greu o lleu i dins del mal tràngol viscut, tot ha quedat en un ensurt.

El Servei d'Emergències Mèdiques (SEM) ha mobilitzat 9 unitats: 2 Comandaments, 2 UIS, 4 terrestres i 1 col·lectiva per tal d'atendre a les víctimes amb la major brevetat possible.

Gairebé 50 infants intoxicats en unes colònies

El passat dijous 12 de març, tècnics de l'Agència de Salut Pública de Catalunya es trobaven investigant l'origen d'una intoxicació alimentària amb 50 afectats en una casa de colònies de la comarca de la Selva

Segons va avançar TV3 i va confirmar l'ACN, la intoxicació es va produir ahir i ha afectat un grup d'escolars de Barcelona format per 57 infants d'entre 5 i 6 anys, vuit mestres i sis monitors. 

Els afectats, 46 menors i quatre adults, van tenir vòmits, mal de panxa i diarrea a causa d'ingerir algun aliment en mal estat.

A la majoria els han traslladat durant la matinada a diferents centres de salut de la demarcació: dinou al Trueta, quinze al Santa Caterina, deu al CUAP Güell i quatre al punt d'atenció de Santa Coloma de Farners. 

Tots van rebre l'alta

Segons va informar TV3, diversos Tècnics d'Inspecció de l'Agència de Salut Pública de Catalunya a Girona es van personar fins als hospitals en qüestió.

Els tècnics, en aquest sentit, van estar parlant amb els afectats, i també van recollir mostres dels aliments consumits per tot el grup. 

D'aquesta manera, caldrà esperar als resultats de les anàlisis corresponents per poder determinar a posteriori què els va provocar la intoxicació massiva.

Tots els intoxicats van rebre l'alta mèdica entre la nit i la primera hora del matí del dia que van tenir lloc els fets.