Professional sanitari atenent un pacient al servei d'urgències a l'Hospital de Palamós

Un metge recrimina a un jove que no porta mascareta i pateix una agressió a Castelldefels

L'agressor estava a la sala d'espera del CUAP sense cap mena de protecció tot i ser fill d'un pacient greu de Covid-19

La Policia Local de Castelldefels (Baix Llobregat) ha identificat un familiar d'un positiu de coronavirus que va agredir un metge quan li va retreure que no portava la mascareta a la sala d'espera del CUAP (Centre d'urgències d'atenció primària) de la mateixa localitat. Segons informen els agents, s'han obert diligències per un delicte de  lesions

El jove esperava a la sala d'espera sense mascareta

Tal com ha explicat el mateix professional a 'El Món', la dona i el fill d'un pacient diagnosticat de pneumònia i positiu en Covid-19 es trobaven a la sala d'espera del CUAP. El metge va sortir a comunicar-los que el seu familiar seria derivat a l'hospital, i va ser llavors quan va veure que el fill d'aquest no portava la mascareta. De seguida li va demanar que se la posés, i posteriorment va tornar a la consulta. 

Al cap de poca estona va rebre l'avís que el jove estava de nou sense la mascareta, per la qual cosa va tornar a sortir i el va advertir per segona vegada. «L'he vist sense mascareta i li he dit: 'vostè està sense mascareta i fa cinc minuts li acabo de comunicar que el seu pare és positiu, té una pneumònia i l'enviaré a l'hospital. Si us plau, posis la mascareta'. El noi estava al costat d'altres pacients a la sala d'espera», narra el metge. 

El professional va avisar al personal de la sala de cribratge que vigilés al noi, advertint del perill  que suposava que el fill d'un positiu, i per tant possible positiu també, estigués sense mascareta al costat de la resta de persones. «Quan estava dient això, m'he girat i el tio ha vingut fet una fúria, amb molt males maneres, directament a per mi. M'ha dit que jo no era ningú per dir-li el que havia de fer, m'ha empès, m'ha donat un cop a la cara i ha sortit corrents», manifesta el metge del CUAP.  

Després de denunciar els fets a comissaria, el metge ha volgut fer una crida per donar visibilitat a aquesta mena de situacions a les quals s'enfronten molts professionals sanitaris cada dia: «La gent ha d'entendre que no diem les coses per dir, la gent s'està posant molt malalta».