Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo Messenger
Foto de les càmeres de seguretat de la dona que va segrestar un bebè.

Mireia, la dona de 24 anys que ha robat un bebè a Bilbao: per què ho va fer

Va fingir un embaràs i va entrar a l'Hospital de Basurto per segrestar un bebè

Mireia, una noia de 24 anys, va comprar robeta de bebè i ensenyava a les seves amigues les fotos de les ecografies de l'embaràs. Havia guanyat pes, ja tenia el cotxet i el bressol, i estava molt contenta davant de l'imminent part. Tot estava preparat per donar a llum el seu primer fill i el dia va arribar aquest dimecres.

«Avui és el dia», va publicar a les històries de WhatsApp, compartint la seva alegria amb tots els seus amics. El que ningú no podia sospitar és que tot era una gran farsa. Mireia no estava embarassada i el seu pla implicava entrar de nit a un hospital vestida de sanitària i robar un nadó per allargar la mentida.

La nit de dimecres a dijous va entrar a l'Hospital de Basurto (Bilbao) i es va endur un bebè amb el pretext de fer-li unes proves rutinàries. Es va fer una foto i es va mostrar com una mare orgullosa davant de les seves amigues. Unes hores després, després de veure's acorralada, va abandonar el bebè en una estora.

Va fingir el seu embaràs

Mireia va fingir el seu embaràs i va posar en marxa un pla macabre per robar un bebè, només per viure la seva falsa maternitat. Les seves amigues estan en xoc, ja que asseguren que la noia havia guanyat pes i se la veia contenta. Ningú al seu entorn va sospitar que era tot mentida i que planejava un segrest.

Foto de la segrestadora del bebè.
Imatge de la segrestadora a l'Hospital de Basurto (Bilbao). | Ertzaintza
 

Poc després d'haver anunciat el seu part a WhatsApp, es va saber la notícia del segrest d'un nadó a l'Hospital de Basurto. La policia va identificar la segrestadora com Mireia, una jove natural d'aquesta localitat, tot i que ara residia al barri de Zorrotza amb la seva parella.

Al seu entorn asseguren que és una jove normal, com qualsevol noia de la seva edat, que es divertia i sortia de festa. Sortia amb un noi que tenia una filla i ja li havien dit a la nena que tindria un germà. Va aconseguir enganyar la família i les seves amigues, i simular un embaràs sense aixecar sospites.

Un pla macabre

L'altra banda de la història són Laura i Pedro, els pares del bebè robat que ara respiren tranquils després de l'ensurt. Dimarts va ser el dia més feliç de la seva vida després del naixement el seu fill Aimar a l'Hospital de Basurto. Va ser el preludi del malson, ja que hores després es va produir el segrest.

Mireia es va vestir d'infermera i va entrar al centre hospitalari per sostreure un nadó a l'atzar i endur-se'l. La mare del nen, en veure que estaven trigant molt per fer-li les proves, va avisar els metges. Però el personal li va dir que cap sanitari no s'havia endut el nadó i van saltar totes les alarmes.

Després d'abandonar l'hospital amb el bebè, Mireia va demanar ajuda a una amiga perquè se sentia cansada després de donar a llum. Va gravar un vídeo del nounat i el va enviar per WhatsApp a les seves amigues, que no sospitaven el que estava passant. Fins que la notícia es va difondre i es va descobrir la veritat.

El feliç desenllaç

«S'ha vist acorralada perquè tothom estava buscant-la i s'ha espantat», diuen els veïns. La segrestadora havia fugit amb el nadó als braços i una bossa, i la seva imatge va ser captada per les càmeres de seguretat. La policia va difondre les seves imatges i va córrer com la pólvora en qüestió de minuts.

Fotomuntatge de la segrestadora del bebè.
La policia va demanar ajuda per trobar la segrestadora. | CatalunyaDiari
 

En veure's acorralada, la noia va deixar el bebè, encara amb el cordó umbilical, a l'estora d'un pis del seu mateix barri. El nadó es troba sa i estalvi i va ser retornat als seus pares, mentre la policia detenia la segrestadora. La col·laboració ciutadana va ser clau per al desenllaç feliç d'aquest succés.

Segons la Conselleria de Seguretat del govern basc, la segrestadora havia intentat robar altres nadons al mateix hospital. Tot i aquest fet, això no havia fet saltar les alarmes als responsables del centre hospitalari. La policia investiga ara els fets, mentre valoren l'estat mental de la segrestadora.