Muntatge de Miguel Carcaño i el pis on va morir Marta del Castillo

El mòbil de Miguel Carcaño revela una cosa crucial per trobar Marta del Castillo

Un informe revela dades de pes sobre la nit de l'assassinat de Marta

El cas de Marta del Castillo està més d'actualitat que mai. I és que, malgrat haver passat 14 anys de l'assassinat de la noia a les mans de Miguel Carcaño, pel qual compleix condemna actualment, continuen sortint novetats.

Les notícies sobre aquest truculent cas continuen impactant tota la societat espanyola. En efecte, els últims dies hem sabut que una empresa tecnologia, Lazarus Technology, ha estat l'encarregada de fer durant els darrers anys un peritatge exhaustiu del telèfon mòbil del condemnat, Miguel Carcaño.

El cas és que ha estat un treball ardu el que aquesta empresa ha hagut de fer sobre el terminal de l'assassí de la jove sevillana. Després de dos anys analitzant la informació que contenia el mòbil de Miguel Carcaño, han realitzat un informe final sobre aquest.

Imatge del logotip de WhatsAppNOVETAT WHATSAPP: Clica aquí per rebre GRATIS i en EXCLUSIVA les notícies dels SUCCESSOS més destacats de Catalunya al WhatsApp!

Novetats importants sobre el contingut del mòbil de Miguel Carcaño

Segons la mateixa empresa, aquest mòbil ha donat «sucosa informació» sobre quins van ser els moviments de l'assassí de la jove aquella nit de gener del 2009.

Primer pla de Miguel Carcaño.
Miguel Carcaño tenia molt a amagar al seu telèfon mòbil | Cedida

Manuel Huertas, director executiu de l'empresa, s'ha posat en contacte amb l'Agencia EFE , amb qui ha parlat una bona estona. Els ha explicat com han trigat dos anys per fer aquest informe. I és que el que tenien clar és que ho havien de fer «amb totes les prudències». Ara, esperen que l'estudi el vegi el jutge del cas. Així, aquest haurà de donar el seu punt de vista sobre si li sembla una informació valuosa perquè pugui fer-la servir la Policia Nacional durant les seves investigacions.

El telèfon de Carcaño revela «sucosa informació» sobre Marta del Castillo

Han estat cinc els pèrits que han estat treballant amb el mòbil de Miguel Carcaño en un estudi que començava el 25 de març de 2021. En aquell moment, el jutge que investiga on és el cos de Marta li preguntava a la policia si hi hauria l'opció de clonar el telèfon de Carcaño.

Amb aquesta acció, es podria saber on va estar Miguel en el moment en què van succeir els fets aquella nit del 24 de gener del 2009 i els investigadors del cas podrien estar més a prop de trobar el cos de Marta.

Mguel Carcaño, l'assassí de Marta del Castillo
Miguel Carcaño té la clau per trobar Marta | LND

El jutge del cas, Álvaro Martín, era procliu a acceptar aquesta petició dels pares de Marta. Tot després que se sabés que hi havia una tècnica que reconstrueix la geolocalització del telèfon mòbil per saber què va fer Carcaño aquella nit.

L'informe de Lazarus Technology s'enfoca en les ubicacions del mòbil de l'assassí

Aquesta empresa, Lazarus Technology, va enviar un informe de 500 pàgines al jutjat en un primer moment. D'aquí a uns dies entregarà aquest informe final que es compon de diverses parts, tot i que el focus és l'analítica de la informació del mòbil.

Marta del Castillo
El jutge reobre el cas de Marta de Castillo | CEDIDA

Sobretot, s'enfoca en les ubicacions del dispositiu quan va passar tot aquella nit de gener. Així, li van donar més importància a això que als missatges o trucades que va enviar i va rebre Carcaño. Segons aquest informe, ara la Policia ja podrà fer servir les dades que conté l'estudi.

La veritat és que l'empresa Lazarus Technology s'ha vist obligada a treballar amb un clon del mòbil de Miguel Carcaño. I és que, per desgràcia, mai no ha pogut trobar el de Marta.

Estem parlant duna tecnologia actual que permet conèixer la informació de la targeta SIM durant diverses dècades. Pot esbrinar-ho sabent el pin d'aquesta targeta o bé si està desbloquejada.

Imatge del logotip de WhatsAppNOVETAT WHATSAPP: Clica aquí per rebre GRATIS les hores més barates de la LLUM, ara al teu WhatsApp! Planifica rentadores, cuina i planxades!