Nou detall sobre l'assassinat de Mónica i la seva filla de 3 anys per Reis al Baix Llobregat

Rubén va intentar suïcidar-se després de presumptament matar la dona, de qui s'estava divorciant, i la seva filla Ciara, de 3 anys

Mónica Linde i Rubén Darío, davant de la Catedral de Liverpool el març de 2016
Mónica Linde s'estava separant de la seva parella, Rubén, i presumpte assassí | Instagram (Mónica Linde)

Mónica Linde i la seva filla Ciara, les primeres víctimes de violència masclista del 2020. El dia de Reis Esplugues de Llobregat (Baix Llobregat) va començar el dia amb una tràgica notícia en lloc de la il·lusió per obrir els regals que els Reis d’Orient havien deixat durant la nit. Rubén Darío, de 27 anys, presumptament havia assassinat la seva dona i la seva filla, de 28 i 3 anys, respectivament, i s’havia intentat suïcidar.

Mónica i Rubén, en tràmits de separació

Mónica i Rubén, ambdós de nacionalitat espanyola, eren parella des de fa gairebé cinc anys, tot i que des del mes de desembre estaven en tràmits de separació. Ara en fa tres que van mudar-se al domicili que encara compartien a Esplugues de Llobregat, just abans que nasqués Ciara, la nena que tenien en comú. Els veïns, segons relata ‘El País’, coincideixen que eren una parella discreta, sense discussions ni crits i, fins i tot, alguns d’ells ni tan sols els coneixien. És més, segons fonts del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC), l’home no té antecedents judicials ni cap denúncia prèvia per violència masclista ni maltractaments.

La gran de tres germans, Mónica havia anat a l’escola Isidre Martí d’Esplugues de Llobregat i després va estudiar un cicle de formació professional. Segons ella mateixa destaca a les seves xarxes socials, va marxar a treballar a l’estranger, en concret va ser dependenta d’un Zara Home a Londres, i també va treballar a Barcelona, com a personal administratiu de la Clínica Teknon. Ara, des de feia pocs mesos, la jove estava treballant a l’aeroport de Barcelona com a coordinadora de vols de la companyia de baix cost Easy Jet.

Mónica Linde i la seva filla Ciara, a l'agost de 2018
Mónica i la seva filla Ciara, de 3 anys, presumptament assassinades per Rubén, parella i pare, respectivament | Instagram (Mónica Linde)

Dol per l’assassinat de Mónica i Ciara

A primera hora del matí, al voltant de les 6.00, d’aquest dilluns 6 de gener, els veïns de l’edifici on vivia la família van alertar els Mossos d’Esquadra perquè se sentien crits. Els agents es van personar al domicili, trobant-se amb els cossos sense vida de la dona i la menor, possiblement estrangulades, segons una primera hipòtesi, i sense que l’equip dels Serveis d’Emergències Mèdiques (SEM) pogués fer res per salvar-les. Al mateix lloc dels fets, Rubén va ser detingut com al presumpte autor del doble assassinat, tot i que va ser traslladat a un centre mèdic a causa de les lesions que presentava per haver-se autolesionat. Un cop es recuperi, passarà a disposició judicial.

Aquest dilluns al migdia, davant l’Ajuntament d’Esplugues de Llobregat s’han concentrat unes 350 persones per condemnar el doble assassinat, mentre que la bandera del consistori oneja a mitja asta i han decretat tres dies de dol. El 2019 va tancar amb 55 dones assassinades a mans de la seva parella o exparella, la xifra més elevada dels anteriors cinc anys, mentre que el 2018 ho va fer amb 47 i el 2017 amb 53 víctimes de violència masclista.

També et pot interessar...


Comentaris

envia el comentari