Policia Nacional als carrers de Màlaga al setembre de 2017

Mónica, la fornera de 52 anys assassinada per la seva parella i trobada pel seu fill

La víctima tenia dos fills d'una relació anterior i feia dos mesos que vivia amb la seva nova parella

Es deia Mónica, tenia 52 anys i va perdre la vida aquest dimecres a la nit a mans del seu marit al seu habitatge, a la Corunya. La víctima era molt coneguda al seu barri, O Birloque, perquè hi regentava un forn. Va ser el seu fill qui va donar la veu d'alarma quan va trobar la seva mare estesa sobre un toll de sang.

Els fets van tenir lloc al voltant de dos quarts de dues de la matinada a casa de la víctima, al carrer Juan Darriba. Diverses patrulles de la Policia Nacional i ua ambulància van acudir al lloc, però no van poder salvar la vida de la dona. Amb la mort de Mónica, el nombre de dones mortes a mans de les seves parelles a Espanya des que va començar l'any ascendeix a 35.

Mónica Marcos era la propietària del forn del barri corunyès d'O Birloque, on vivia i era molt coneguda. Tenia dos fills d'una relació anterior i feia tot just dos mesos que havia iniciat una relació amb un altre home. I, tot i el poc temps que portaven, ja vivien junts.

Va ser un dels seus fills qui la va trobar morta. El jove va arribar a casa després de la feina i va trobar Mónica sobre un toll de sang i un ganivet al costat. Va avisar a emergències, però els sanitaris ja no van poder fer res per la víctima, que presentava ferides per arma blanca de molta gravetat.

Després de matar la seva parella, l'agressor va fugir del lloc, i en aquests moments es troba en parador desconegut. La policia va posar en marxa un dispositiu per a trobar l'home, que té antecedents per violència de gènere. La investigació està en mans de la policia judicial, que l'endemà al matí es van desplaçar al lloc del crim.

Busquen proves al domicili

Hores després de l'assassinat, els investigadors es van presentar al domicili de la víctima per a obtenir proves del crim. «Estem investigant i no farem declaracions», van afirmar a 'La Voz de Galicia'. Qualsevol prova pot ser determinant per a inculpar l'autor dels fets.

Els veïns estan esglaiats per la notícia. La víctima era una dona molt estimada per tothom, i la desolació s'ha apoderat d'aquest barri tan tranquil de la Corunya.

Una dona molt estimada al barri

L'ambient al barri és de desolació. Mónica Marcos era una dona coneguda i estimada pels seus veïns, que no s'acaben de creure la fatídica notícia. La veïna del pis de sota ha assegurat al programa 'Voces de la Coruña', de Radio Voz, que no va sentir res i que lamenta no «haver pogut ajudar en alguna cosa».

A Galícia es va registrar un repunt de la violència masclista el primer trimestre d'aquest any, però Mónica és la primera víctima mortal. Entre l'1 de gener i el 31 de març, al territori gallec es van registrar 1.434 denúncies per violència masclista, un 3,4% més que durant el mateix període de l'any passat. La corunyesa és la víctima mortal número 35 del masclisme a Espanya des que va començar el 2021.

Segona dona morta aquesta setmana

La mort de Mónica se suma a la de Zuita, la dona de 40 anys degollada pel seu marit aquesta setmana a la Vila Joiosa, a la província d'Alacant. L'agressor va matar la seva dona i després es va suïcidar precipitant-se pel pont del riu de la Vila. A més, aquest crim deixa tres fills orfes de 3, 10 i 14 anys.

De fet, les alarmes van saltar quan la mare no va anar a buscar els nens a l'escola. Des del centre van trucar a la Guàrdia Civil, que immediatament van connectar el fet amb el suïcidi del pont. Creien que l'home hauria pogut matar la seva dona i després s'hauria tret la vida.

Tenien raó, i quan van arribar al domicili es van trobar la víctima degollada. Poques hores després es va confirmar la mort d'una altra dona, Mónica, en circumstàncies semblants. La prioritat de la policia ara és trobar l'agressor, que es troba en parador desconegut.