Marta Calvo (Manuel, Valencia)

El temor de la família de Marta Calvo: «No volem un nou cas 'Marta del Castillo'»

La mare de Marta Calvo impulsarà una plataforma perquè s'endureixin les penes dels criminals que oculten els cossos

La família de Marta Calvo, jove desapareguda el 2019, no troba respostes després dels últims treballs de la Guàrdia Civil. Van reactivar la recerca de la noia gairebé dos anys després de desaparèixer perquè havien trobat Jorge Ignacio PJ, el presumpte culpable, en una zona que havia obviat durant la declaració.

Tanmateix, els intents de trobar el cos de la noia s'han acabat en pocs dies. «S'han creat unes expectatives falses», sentencia el portaveu de la mare, Mariano Navarro. 

«Ens sorprèn que hagin parat la recerca després de només quatre o cinc dies», declara a 'El Español'. Apunta que la família no posa en dubte la feina dels agents de la Guàrdia Civil. Creuen que, juntament amb la UCO, estan fent el possible per trobar-la.

«Però s'han generat unes falses expectatives que ens han cridat molt l'atenció. La mare està descol·locada per la rapidesa amb la qual s'ha actuat a la nova zona perimetral sense trobar res», exposa.

La recerca es va reprendre el passat 7 de setembre amb «elevades esperances». La investigació va posar el focus en un abocador il·legal, una ermita i un tercer punt, sempre a prop de la vila de Manuel (València). Aquí és on es va perdre la pista de Marta Calvo el 7 de novembre de 2019. 

La família de Marta Calvo, descol·locada després de l'última recerca de la Guàrdia Civil

Després de vuit mesos buscant el cos a l'abocador de Dos Aguas, la família desitjava que, per fi, apareixeria el cos de Marta en aquesta nova cerca. Però els intents han estat en va.

Fonts de la Guàrdia Civil a València expliquen que es va actuar «sobre zones acotades molt concretes en què el resultat ha estat negatiu. Aquest cop no consistia a buscar-la per tota la superfície de l'abocador», argumenten.

El motiu pel qual no es va buscar més enllà del que és estrictament previst «no es pot revelar per motius de confidencialitat».

Mariano Navarro confessa que la família «ha d'acceptar aquesta situació» i confiar en la tasca dels investigadors. «És molt possible que hi hagi noves línies d'investigació obertes que no puguin revelar, de moment», sentencia.

Aquesta breu recerca se suma a altres polèmiques al voltant del cas. D'una banda, la investigació no va començar fins diverses jornades després que es presentés la denúncia per la desaparició de Marta Calvo.

Al seu torn, el fet que les últimes àrees rastrejades no fossin estudiades fins dos anys més tard de la desaparició també és estrany. 

«El motiu és perquè l'estudi de la triangulació és complex, no sempre és senzill obtenir la ubicació d'un dispositiu de manera immediata», assenyalen les fonts de la investigació.

El sospitós, que es va entregar el 4 de desembre de 2020, va afirmar que la mort de la noia va ser causada per un consum excessiu de drogues. 

La mare de Marta Calvo impulsarà una plataforma ciutadana

Mariano Navarro explica, també, que la mare de la Marta Calvo activarà una plataforma ciutadana. La seva meta serà aconseguir un enduriment de les penes per a aquells assassins que ocultin el parador dels cossos de les seves víctimes.

«Que un miserable s'hagi desfet del cos de la Marta i que, a més, es negui a dir on es troba és molt dur. Això, lluny de ser un dret, hauria d'estar castigat», sentencia.

La família de Marta del Castillo dona tot el suport a la plataforma, «ja que fa 12 anys que pateix el que no està escrit. No volem que el cas de la Marta Calvo sigui la segona part del de Marta del Castillo i, per això, impulsarem un canvi legislatiu», afirma.