Joven salvada por una nota en la recepción

«L'home que tinc darrere meu»: la nota a recepció que ha salvat la vida d'una noia

Una jove aconsegueix escapar-se del seu assetjador després d'alertar el personal de la clínica a través d'una nota que ensenya a la recepcionista

Una dona romanesa, amb residència a Austràlia, ha aconseguit escapar d'un assetjador amb molt d'enginy. La jove ha alertat la recepcionista de la clínica dental on es trobava i ella la va salvar.

 

Els fets van tenir lloc el dimarts, 7 de setembre, a Melbourne, Austràlia. Una jove es trobava a la sala d'espera de la consulta quan un home va començar a increpar-la.

 

Andrea Elena, la noia en qüestió, va actuar ràpidament després de començar a sentir-se incòmoda. L'home, que esperava a la mateixa sala que ella, va insistir a portar-la a casa. La negativa de la noia no va ser suficient perquè l'home desistís de la seva proposta.

 

El desconegut es va apropar a Andrea Elena i va mostrar interès per la seva vida privada. Segons ha relatat la protagonista, «volia saber d'on era, on vivia, on treballava». Fins i tot, la dona va assegurar que l'home li va preguntar com era el seu uniforme de treball.

 

Ella va confessar que es va sentir molt incòmoda davant la pluja de preguntes personals que el desconegut no parava de fer-li. Però, sobretot, davant del fet que la volgués portar a casa de manera insistent.

 

«Després em va dir que, quan acabés la consulta, em portaria a casa», va explicar la noia. S'hi va negar, però l'home no ho va acceptar. «No, et portaré a casa; he vingut amb cotxe», li va dir.

 

Andrea Elena assegura haver insistit en aturar la conversa amb l'home, a la qual cosa ell no va fer cas i cada cop es tornava més insistent.

 

Un gest àvid la va salvar de l'assetjador

Els fets s'han conegut gràcies al compte de la noia de TikTok, a través del qual ho ha explicat tot. Com que va veure les intencions que tenia l'home, va avisar la recepcionista de la clínica.

 

Ho va fer amb l'aplicació de notes del seu mòbil, on va escriure un missatge a la dona de l'entrada. «L'home que tinc darrere vol que entri al seu cotxe».

 

Seguidament, la recepcionista de la consulta del dentista, on la noia esperava per ser atesa, va avisar el personal de seguretat. Per mantenir la seva seguretat, els guardes la van acompanyar fins a l'interior de la consulta. A més, també van esperar que fos atesa.

 

«La recepció va alertar el personal de seguretat. Aleshores em van acompanyar a la consulta i, després, el dentista em va donar un tiquet de taxi per tornar a casa. El personal de seguretat em va acompanyar fins al taxi i es van assegurar que estigués fora de perill tot el temps», va relatar.

 

Gràcies als treballadors del centre, Andrea Elena va poder arribar fins a casa sense que passés res. El seu àvid gest la va ajudar a desfer-se de l'assetjador, que no estava disposat a acceptar que no pugés al seu cotxe.

 

A més de publicar-ho a les xarxes, Andrea Elena ha fet una denúncia social pública sobre l'assetjament als carrers; ha aconsellat totes les dones que facin servir el mòbil quan necessitin ajuda.

 

«Si us trobeu en una situació incòmoda, feu servir les notes», ha insistit. Ella es va trobar davant d'una situació incòmoda i va aconseguir que el personal de la clínica se n'assabentessin.

 

L'assetjament de carrer és cada dia més comú

El vídeo que ha publicat també lamenta que, avui dia, les dones hagin de seguir lluitant contra aquestes conductes. El seu cas no és un fet aïllat.

 

A Espanya, cada dia arriben milers de denúncies a les comissaries per assetjament. També n'hi ha que mai s'arriben a denunciar. Aquest tipus de delictes fan que qualsevol persona temi per la seva integritat física.

 

Vicky Luengo o Elena Furiase són algunes de les celebritats que han fet un pas endavant per explicar que també han estat víctimes d'assetjament al carrer.

 

Un assetjament que es contraposa a l'assetjament a les xarxes, que també ha incrementat exponencialment en els darrers anys, ja que l'accés a internet està pràcticament a l'abast de tothom.

 

Aquesta jove va tenir el coratge suficient per actuar davant la situació. Però no totes aconsegueixen evadir la por i es bloquegen, de manera que no tenen com escapar-se.