Cordó policial dels Mossos d'Esquadra i tres agents de fons

Tot va passar la mateixa nit: com va morir Martín, l'home que va matar el seu fill en un hotel

S'ha trobat el cos de Martín Ezequiel Álvarez a prop de la terminal 1 de l'aeroport del Prat, on es va suïcidar després de matar el seu fill

Han trobat el cadàver del pare que va matar el seu fill de dos anys. Des que el 24 d'agost va assassinar el seu fill, Leo, en un hotel de Barcelona, era l'home més buscat pels Mossos d'Esquadra, que finalment l'han trobat penjat d'un arbre.

 

Martín Ezequiel Álvarez es va suïcidar la mateixa nit del crim, després d'ofegar el seu fill amb un coixí a l'hotel Concordia de la capital catalana.

 

Després de vint dies en cerca i captura, els Mossos d'Esquadra ahir van trobar el cos de l'home en avançat estat de descomposició. Estava penjat d'un arbre a una alçada d'uns quatre metres a prop de la terminal 1 (T1) de l'aeroport del Prat.

 

Un desenllaç esperat

Els mossos sospitaven que l'home podia estar mort, ja que des que va cometre l'assassinat no hi havia cap senyal de vida. Ni moviments als seus comptes corrents, ni registres en hotels, etc. A més, s'havia deixat el passaport a casa, de manera que no havia pogut agafar cap vol.

 

Diverses unitats especialitzades, com la canina o la nova unitat de drons, pentinaven la zona des de la nit l'assassinat. Sabien que el parricida podia estar entre la T1 de l'aeroport fins a tocar el Garraf, una zona molt extensa. No obstant això, van trobar el cadàver molt més a prop del que es pensaven.

 

El cos va ser trobat en una zona a menys de cinc metres d'un camí força transitat per on cada dia passen tan ciclistes com corredors. De fet, la pudor del cos, després de tres setmanes de descomposició, es podia notar a diversos metres d'on es trobava.

 

Tot i així, no va ser fins ahir que una unitat central que estava patrullant la zona el va trobar mentre feia una batuda pel canal. El cos sense vida estava en una zona de canyes situada entre la tanca i un canal del riu Llobregat.

 

Els agents sospiten que el mort no tenia intenció de suïcidar-se i que potser ho va fer empès per la situació, en veure's sense escapatòria o pensar que el buscaven.

 

Això és el que suggereix tant la manera en què estava penjat com el lloc en si, tan a prop de l'aeroport. Tot fa pensar que en un principi va pensar en fugir.

 

De fet, va agafar un taxi i va baixar prop de l'aeroport. Un cop allà, va anar caminant en direcció a l'aparcament exterior de la T1 i després va entrar en un túnel que passa per sota d'una carretera, l'últim lloc on se'l va veure amb vida.


Un tràgic crim que queda resolt

El dia dels fets, el parricida va enviar missatges amenaçadors a la seva exparella, amb la qual estava en procés de divorci. En un li deia «te'n penediràs» i en un altre, que anés a l'habitació 704 de l'hotel Concordia, on va ser trobat el cadàver de Leo.

 

Fins a quatre ambulàncies es van desplaçar al lloc dels fets, però no van poder fer res més que certificar la mort de l'infant, el qual van trobar inconscient i amb la cara moradenca.

 

Haver trobat el cos sense vida del pare tanca el cas, tot i que l'assassí no podrà ser jutjat pels fets. Tot i així, la família podrà respirar tranquil·la sabent que l'assassí no ha quedat lliure.

 

Ahir, dimecres, la jutge encarregada del cas va autoritzar l'aixecament del cadàver de Martín, que ha estat traslladat a l'Institut de Medicina Legal de Catalunya. Allà se li practicarà l'autòpsia, que donarà més detalls de l'hora exacta de la mort.