Part superior d'un cotxe de policia amb el llum blau encès

Mor un nadó d'un any després que la mare se n'oblidés durant hores

Va morir dins d'un vehicle fins que la seva mare se'n va recordar nou hores després

L'estat de Texas, als Estats Units, està consternat després de conèixer el parricidi involuntari d'un menor. Una mare nord-americana ha perdut el seu nadó d'un any després d'oblidar-se'n.

 

Dijous passat, 9 de setembre de 2021, una menor d'un any va ser trobada sense vida a l'interior del cotxe de la seva mare. Segons la progenitora, sense transcendir-se la seva identitat, ella no es va adonar que la petita estava en el vehicle.

 

Com cada matí, la mare va anar a portar els seus fills a l'escola. Tenia tres menors en total: una nena de 5 anys, un nen de 3 anys i el bebè. Segons va explicar a la policia, aquest dia va planificar el seu matí de tal manera que portaria a la petita a l'escola bressol després de fer uns encàrrecs.

 

 

 

? ÉS GRATIS: Encara no ens segueixes a l'INSTAGRAM del Catalunya Diari? Clica aquí, t'hi esperem.

 

 

Així doncs, va deixar a l'infant de 3 anys i a la nena de 5 a l'escola i se'n va endur amb ella a la més petita. No obstant això, la progenitora mai va arribar a deixar al nadó a la llar d'infants, sinó que va embrancar-se en els seus assumptes.

 

Llavors, va marxar directament cap al gimnàs en un altre vehicle i se'n va descuidar que la seva filla esperava dins del cotxe. El xèrif del comtat de Harrys, Thomas Gilliland, va explicar que «en algun moment entre arribar a casa i entrar, es va distreure i no va tornar a buscar al nadó. Per això la nena es va quedar dins del vehicle».

El nadó mai va arribar a l'escola bressol

Segons el testimoni de la mare, ella mateixa va acudir hores més tard a l'escola bressol on havia d'estar la seva petita per a recollir-la. Com era d'esperar, els treballadors del centre li van indicar que la seva filla no hi era.

 

La mare atònita i sense recordar que havia deixat a la seva petita a l'interior del seu cotxe, va insistir que li lliuressin a la nena. Però resulta que la progenitora havia anat a recollir els seus fills en un vehicle diferent.

 

Tal com ha transcendit, el supervisor de l'escola bressol i la mare del nadó van acudir junts a la residència familiar. Al seient del darrere de l'altre vehicle familiar aparcat a la casa de la família hi havia el cos sense vida de la petita.

 

Amb ajuda del testimoni de la progenitora, els informes policials han detallat el temps que la nena va romandre a l'interior de vehicle. Segons aquests documents, el nadó va estar al voltant de nou hores tancat al cotxe. En concret, des de les 08.30 hores fins a les 17.30 hores.

 

Per ara es desconeix la causa de la mort. No obstant això, el xèrif Thomas Gilliland ha avançat que les altes temperatures a les quals la petita va estar sotmesa dins el vehicle van poder ser un dels motius.

Nadó mort a l'interior d'un vehicle a Espanya

El cas de la menor d'un any a Texas no és un fet aïllat. De fet, fa dos anys, la premsa espanyola es feia ressò de la mort d'un nadó a l'interior d'un cotxe a Mallorca. En aquest cas, es tractava d'una nena de 10 mesos.

 

La petita es trobava sota la cura del seu avi quan va esdevenir la tragèdia. I és que aquest va aparcar el vehicle i se'n va oblidar que la seva neta romania a l'interior del cotxe.

 

La petita va estar tancada al vehicle des del matí fins al migdia, exactament prop d'unes vuit hores. L'home de 56 anys va avisar els efectius d'emergències quan va tornar al vehicle i va veure la petita. Tot i l'actuació dels professionals que van intentar reanimar-la, la menor ja havia mort.

 

L'home va ser traslladat immediatament a l'hospital amb un quadre d'ansietat i, finalment, la Policia Nacional li va imputar a l'home de 56 anys un delicte d'homicidi imprudent.