Martín Ezequiel Álvarez Giaccio

L'hotel on Martín va assassinar el seu fill de dos anys tenia un significat especial

El parricida va executar un maquiavèl·lic pla per causar el dolor més gran a la seva dona i va escollir el lloc a consciència

La violència vicaria es caracteritza per la voluntat de l'agressor de fer el màxim dolor a la seva exparella, amb una extrema crueltat. Martín Ezequiel Álvarez Giaccio ho va fer matant el seu fill de dos anys el 24 d'agost a l'Hotel Concòrdia de Barcelona. El lloc escollit era una peça més del seu maquiavèl·lic pla.

Amb la troballa del cadàver, confirmat ahir per la policia, es tanca aquest cas que ha sorprès per la seva extrema cruesa. Al llarg dels últims dies, la investigació ha aconseguit treure a la llum detalls escabrosos que confirmen que res va ser a l'atzar. Martín Ezequiel va executar a consciència una revenja terrible.

El significat especial de l'Hotel Concordia

Per matar el seu fill Leo, de dos anys i nou mesos, va escollir el mateix hotel on s'havia casat amb la mare del fill. Allà, on havien celebrat el convit i s'havien promès amor etern, va asfixiar el seu fill indefens i ho va fer saber a la seva mare amb un missatge: «A l'hotel et deixo el que et mereixes».

La seva intenció era tancar un cercle escabrós, que la mare recordés el dia del seu casament amb el seu fill mort en braços. Només la casualitat va evitar que la mare pugés a l'habitació i trobés al menor mort. La seguretat de l'hotel ho va impedir per un motiu de seguretat.

Va ser la policia la que minuts després va irrompre a l'habitació 704 de l'Hotel Concòrdia de Barcelona. A dins, sota el llit, hi havia el petit Leo ja mort. Va començar llavors una recerca que ha acabat 23 dies després amb la troballa del cadàver de l'assassí en una zona boscosa.

Per l'estat del cadàver i el que s'ha pogut investigar fins ara, els investigadors creuen que el parricida es va matar aquella mateixa nit. Martín Ezequiel, de nacionalitat argentina i 44 anys, va aparèixer mort prop de la terminal 1 de l'aeroport del Prat. Al principi pensaven que podria haver fugit, però després ho van descartar.

El seu objectiu era enfonsar totalment el seu ex

Els detalls de la investigació han posat al descobert que la seva voluntat era «enfonsar totalment la seva exparella». Vuit dies abans del crim, ella havia decidit tallar la relació, i Martín havia anat a viure al Vendrell (Tarragona) amb els pares. Va ser allà on segurament va estar diversos dies maquinant la seva venjança.

La tarda del 24 d'agost va convèncer a la seva ex perquè li deixés el fill per fer una passejada. Aleshores va fer el pla. Està clar que el parricida ho tenia tot ben pensat, fins i tot el lloc de l'assassinat. Però en canvi no va ser així amb la seva fugida, que sembla que va ser fruit dels nervis i la improvisació.

Després de matar el fill, va escapar pel terrat de l'hotel quan podria haver-ho fet per la porta principal, ja que ningú sabia encara el que havia fet. Després va enfilar un mur i va saltar a l'edifici de la banda per baixar al carrer i fugir en taxi a l'aeroport. Tot aquest periple va quedar gravat per les càmeres de seguretat.

El macabre final d'un cas tràgic

Els investigadors van pensar que podria haver fugit d'Espanya, però Martín no portava maleta ni equipatge i mai va arribar a entrar a la terminal. Durant dia van revisar les càmeres de l'interior de l'edifici, però ni rastre d'ell. Llavors va aparèixer el seu passaport i una imatge en la qual se'l veu baixar del taxi, girar cua i endinsar-se en una zona boscosa.

Aquests últims dies, els Mossos d'Esquadra van intensificar la recerca del parricida als voltants de l'aeroport. Treballaven amb la principal hipòtesi del suïcidi, que es va confirmar ahir amb la troballa del cadàver. El seu cos va aparèixer penjat i en un avançat estat de descomposició.

Així finalitzava la tràgica fugida de què durant 23 dies ha estat l'home més buscat d'Espanya. Amb la seva mort es tanca un capítol negre de la crònica de successos al nostre país. Un més d'aquesta xacra que està últimament està deixant moltes víctimes i que s'empra amb extrema crueltat: la violència vicaria.