Robert Enyart durant un sermó a la parròquia on feia de pastor

Mor de covid un locutor de ràdio i capellà antivacunes: «Tenen cèl·lules de bebè»

Era conegut per les seves polèmiques sobre la covid, però també sobre la sida i la pena de mort

El coronavirus s'ha tornat a cobrar una altra vida entre aquells que no s'acaben de creure els efectes de la pandèmia. I és que recentment s'ha confirmat la mort del locutor de ràdio i mossèn Robert Enyart, famós antivacunes dels Estats Units. No és el primer personatge dels mitjans d'aquest país que es nega a vacunar-se i mor de coronavirus.

El negacionista ha mort als 62 anys a causa dels greus problemes de salut que va tenir en contagiar-se de covid. El seu amic i company de ràdio, Fred Williams, ha donat a conèixer la notícia. «Em dol molt que el meu amic i coamfitrió de Real Science Radio hagi perdut la batalla contra la covid», publicava al seu perfil de Facebook.

Williams ha volgut retre homenatge al seu amic. «Era una de les persones més intel·ligents i, sens dubte, la més sàvia que he conegut. Era molt amable i humil, i sempre, sempre estava disposat a escoltar i a discutir sobre el que volguessis», lamentava.

Va criticar amb duresa les vacunes i les restriccions anticovid

Com dèiem, Enyart era conegut per la seva feina a la ràdio, però també per ser el pastor de l'Església Bíblica de Denver. I tant des del micròfon com des del púlpit, sempre es va mostrar molt escèptic sobre la protecció que realment donen les vacunes. Però també va ser molt crític amb la necessitat de portar mascareta, ja que dubtava que sigui efectiva contra el virus.

Ell mateix va confirmar a la web del seu programa de ràdio que ni ell ni la seva dona tenien cap intenció de vacunar-se. Més que res, pel fet que estava segur que els científics inoculen a la població «cèl·lules de bebès avortats».

Robert va ser una de les veus negacionistes més actives dels Estats Units. Difonia les diferents teories conspiranoiques que s'han fet conegudes arreu del món i va atacar durament les  empreses farmacèutiques: «Instem tothom a boicotejar Pfizer, Moderna i Johnson & Johnson per a augmentar encara més la tensió social i pressionar els assassins de nens».

Però, com és sabut, totes aquestes especulacions han estat desmentides en més d'una ocasió. Si no, només cal llegir el text que va publicar l'agència Reuters. «Si bé es van utilitzar cèl·lules fetals replicades en laboratori (conegudes com a línies cel·lulars fetals) durant el procés de producció de la vacuna, aquesta en si no conté cap cèl·lula fetal. Les línies de cèl·lules fetals (no teixit fetal) a vegades s'utilitzen en el procés de desenvolupament, confirmació o producció de la fabricació de vacunes, incloent-hi la vacuna contra la covid-19», insisteixen els experts.

Per contra, el locutor mort sí que va aconseguir guanyar una batalla legal contra l'estat de Colorado, on vivia. Els tribunals van tombar les restriccions d'aforament als actes religiosos que havia imposat el govern estatal. «Agraïm molt que un tribunal federal hagi reconegut el dret que tenim a adorar Déu, el nostre creador, que ell mateix ens ha atorgat, sense que el Govern hi interfereixi», va declarar després de la victòria a KMGH-TV, la cadena de televisió de Denver.

Va protagonitzar més polèmiques

Però la figura de Robert Enyart feia molts anys que era controvertida. Si no, només cal comprovar part del seu currículum, el qual repassava el diari 'The Gazzette'. El 1995 se'l va criticar molt durament després que es burlés de les víctimes de sida en un programa de televisió.

També va portar la seva postura antiavortista a l'extrem demanant la pena de mort per a tota dona que avortés de manera voluntària. El 1994 va passar seixanta dies a la presó per abús infantil després d'assotar amb un cinturó el fill de set anys de la seva tercer futura a esposa perquè no es volia dutxar. «Els nens fuetejats són nens feliços; els altres són miserables», va dir per a justificar el càstig.