VÍDEO

Un manifestant atropellat pels Mossos

Mor als 59 anys Claudio López, el director editorial de Penguin Random House

El barceloní ha patit un infart cerebral i no ha pogut recuperar-se
L'editor Claudio López ha mort a Barcelona als 59 anys | Twitter

El director editorial de Penguin Random House, Claudio López Lamadrid, va morir ahir a causa d'un infart cerebral als 59 anys en un hospital de Barcelona, segons han confirmat fonts de la firma. Claudio López exercia de director editorial de Penguin Random House des de l'any 2000, i comanava les estratègies i els projectes editorials de la companyia tant per a Espanya com per a l'Amèrica Llatina.

 

López comptava amb una llarga trajectòria professional

López era una figura de gran renom en el món de l’edició en castellà, tant aquí com a Amèrica, i que comptava amb una gran trajectòria professional a l'esquena. Prèviament a les feines citades anteriorment, el director editorial havia treballat durant deu anys a Tusquets Editores i al Círculo de Lectores, a través del segell Galaxia Gutenberg. El 1997 va ser nomenat director literari de Grijalbo, firma que seria absorbida per Mondadori. Les fusions i compres entre grups farien que finalment arribés a Penguin.

 

 

López va traduir i editar autors de premi Nobel com ara J. M. Coetzee, Amos Oz, Orhan Pamuk o V. S. Naipaul. A més, sota la seva gestió, Penguin va comprar el segell Alfaguara. També se'l considera descobridor d'escriptors com ara César Aira o Javier Cercas, i també va donar suport a professionals de la talla de Fogwill, Samantha Schweblin, Fernanda Melchor o Cristina Rivera Garza.

 

López provenia d’una família de marquesos

Segons el barceloní, les tres característiques imprescindibles que ha de reunir un editor són les següents: «Passió, olfacte i saber relacionar-se». Malgrat provenir d’una família aristòcrata, el director editorial va començar la seva carrera des dels nivells més baixos, quan tan sols tenia 17 anys.

 

Am tot, López va poder comptar amb bons mestres i especialistes del seu camp, tals com Beatriz de Moura o Christian Bourgois, de qui va aprendre gran part dels coneixements que posseïa.

 

Finalment, durant el dia d’ahir el barceloní va patir un infart a les oficines de la seva multinacional, Penguin Random House, i finalment moria en un hospital de la ciutat comtal. 

 

 

Comentaris