Muntatge youtuber Technoblade

Mor Álex, de només 23 anys, i s'acomiada dels seus seguidors: «Estic mort»

El youtuber Technoblade va escriure unes últimes paraules just abans de morir

El seu veritable nom era Álex, però tots el coneixien com Technoblade al món de Youtube. Amb els seus vídeos sobre el videojoc Minecraft va aconseguir fins a 10 milions de seguidors. Ara han rebut la pitjor notícia, ja que el mateix youtuber ha anunciat la seva mort amb 23 anys.

L'any passat va revelar als seus fans que tenia càncer, una malaltia contra la qual ha lluitat fins al final. Ja en estat terminal, dies abans de morir, va escriure un missatge que hauria de llegir el seu pare quan ell ja no hi fos. Era el seu peculiar comiat a tantes persones que li han donat suport.

«Hola a tothom, aquí Technoblade, si esteu veient això és que estic mort». Així comença el missatge d'Àlex, a qui el seu pare descriu al mateix vídeo com «el nen més increïble que algú podria demanar». El vídeo de comiat es titula «Fins després, nerds» i ja acumula milions de visites.

Paraules de gratitud després de la mort

Durant tot aquest temps, el youtuber va fer creure als seus seguidors que el seu veritable nom era Dave. Al seu vídeo de comiat revela que en realitat es diu Álex, i aprofita per agrair als seus fans. «Gràcies a tots per donar suport al meu contingut, van ser els anys més feliços de la meva vida», diu.

Primer pla del Youtuber technoblade
Álex, el youtuber que ha mort amb 23 anys | Catalunya Diari

«Si tingués cent vides més, crec que triaria tornar a ser Technoblade cada vegada», afirma convençut. Recorda aquell primer vídeo penjat el 2016, amb què va començar a ser conegut fins a assolir la fama com a influencer. «Espero que us hagi agradat el meu contingut i us hagi fet riure», afegeix.

Technoblade llança un últim desig per als seus seguidors, «que tingueu una vida llarga, feliç i pròspera». És el seu propi pare qui explica al mateix vídeo com van estar parlant sobre el comiat dos mesos abans de morir. «Parlem sobre la manera com volia acomiadar-se de vosaltres», revela.

Va morir després d'escriure l'últim missatge

«Si vols escriure unes últimes paraules i estàs esperant a trobar-te una mica millor, aleshores no esperis». És el consell que li va donar llavors el seu pare, conscient que el final era a prop. Entre llàgrimes, recorda que va morir vuit hores després d'haver escrit el missatge de comiat.

Technoblade va guanyar molts tornejos de Minecraft i comptava amb legions de seguidors a tot el món. Solia explicar anècdotes de la seva vida mentre jugava, i va pujar un vídeo per recaptar fons per a la investigació del càncer. Va ser just després d'explicar als seguidors que estava malalt.

El noi va explicar que s'havia sotmès a una sessió de quimioteràpia després d'haver detectat un tumor al braç. Va explicar que havia passat per una operació per salvar-ne l'extremitat i que estava lluitant contra el càncer. Desafortunadament, la malaltia va avançar molt ràpid fins al tràgic final.

Els seus seguidors s'acomiaden d'ell

Els seus seguidors han rebut la notícia com un cop i han començat a publicar els seus missatges de comiat. «No oblidaré mai el dia que vaig conèixer Technoblade», explica un d'ells, «amb prou feines sabia jugar i tot i així em va guanyar». «Descansa en pau amic, sempre serà una llegenda», diu un altre.

La youtuber Capitán Puffy s'ha sumat a les mostres de dolor amb un tuit expressiu. «Descansa en pau, Technoblade, sempre em va tractar amb pura amabilitat i mai no em va excloure de res». «Gràcies per tot el que has fet per aquesta comunitat, mai no serà el mateix sense tu», diu el seu missatge.

Álex, el youtuber
Technoblade a una de les seves últimes fotos amb vida | Xarxes socials

«Technoblade és una llegenda», assegura un dels seus seguidors, «no puc descriure com n'estic d'agraït d'haver-lo conegut». Molts el recorden pel seu enginy i la seva humilitat, «fins i tot en els moments més difícils». A tots aquests missatges es pot captar el respecte i l'admiració que despertava.

Un dels seus companys escriu: «L'admirava i el respectava no només per l'enorme impacte que va tenir a tots nosaltres, sinó també per mantenir el seu increïble humor en els moments més foscos». El pare ha anunciat que els guanys dels seus continguts es destinaran a obres de caritat.