Primer pla del presentador Fernando del Solar.

La vertadera causa de la mort del presentador Fernando del Solar: els seus últims dies

La seva dona Anna Ferro trenca el silenci i explica tota la veritat

El conegut presentador de la televisió mexicana Fernando del Solar va morir dijous amb 49 anys.

Feia deu que lluitava contra el càncer, però malgrat això semblava trobar-se en el millor moment. Per això la seva sobtada mort va sorprendre els seus companys, i va desfermar tota mena d'especulacions.

El 2012 li van diagnosticar un limfoma de Hodgkin, que amb els anys va afectar el fetge i els pulmons. Va passar per diverses sessions de quimioteràpia i radioteràpia, i va superar nombroses intervencions quirúrgiques. Darrere d'aquest llarg periple de lluita contra el càncer, semblava estar en un bon moment.

Els últims dies havia estat celebrant amb els seus amics i fins i tot va protagonitzar una campanya promocional a les xarxes socials. De sobte, sense que ningú ho esperés, va arribar la tràgica notícia de la seva mort. Ara, la seva vídua Anna Ferro ha trencat el silenci per aclarir la veritat de la seva mort.

La seva dona trenca el silenci

Fernando del Solar es va convertir en un dels presentadors més estimats de la televisió mexicana. El programa Venga la Alegría va marcar sens dubte la seva trajectòria professional. Va ser allà on van donar a conèixer, entre llàgrimes, la trista notícia de la mort del presentador i actor argentí.

Fotomuntatge de la família de Fernando del Solar.
Fernando del Solar deixa enrere la seva dona i els seus fills. | CatalunyaDiari
 

Un dels presentadors, Patricio Borghetti, es mostrava especialment impactat per la notícia. «No entenc res, no entenc què està passant, fa uns dies vam fer un rostit a casa meva», explicava. L'estupefacció es va apoderar de tots, perquè el seu company semblava estar millor que mai.

Qui pitjor viu la situació és la seva família, ja que el pare de Fernando va morir pocs dies abans que ell, el 12 de juny. Encara colpejada per la mort del seu sogre i del seu marit, Anna ha decidit parlar. Ha aclarit el que ha passat, «ja que els mitjans sempre heu estat amb ell».

Va morir després de perdre el seu pare

«Fernando va morir per una pneumònia», ha explicat la dona del presentador. Havia aconseguit plantar cara al càncer, però «els seus pulmons van quedar molt afectats després de 20 radiacions i 59 quimioteràpies». Segons relata la vídua, la seva lluita contra el càncer va deixar el seu cos molt feble i exposat a les infeccions.

▶️ Una gran amiga cuenta la realidad de Belén Esteban tras meses alejada de la televisión

«Per ell una grip es convertia en un problema molt gran, i aquesta vegada no va aconseguir superar-lo», ha explicat Anna Ferro. La mort de Fernando es va veure desencadenada per la pèrdua del seu pare, fa dues setmanes. «Les seves defenses van baixar i el que va començar com una grip normal es va anar complicant», ha explicat.

En tot just dos dies la grip va derivar en una pneumònia i es va emportar la vida de Fernando. Així, amb molta fermesa, ho ha explicat Anna al programa Venga la Alegría. Ara està complint les seves últimes voluntats, ja que «ell volia que li estiguéssim vetllant uns dies i després el cremés».

Era molt estimat

Anna s'ha mostrat molt abatuda per la pèrdua del seu marit, però també molt orgullosa de l'home amb qui ha compartit la vida. La família ha volgut portar-ho a la més estricta intimitat. Tot i això han volgut agrair tot l'afecte rebut aquests dies i l'amor mostrat cap al presentador.

Gràcies al seu carisma havia esdevingut un dels conductors més estimats de la televisió mexicana. Es va donar a conèixer sobretot com a presentador de Venga la Alegría, des del 2006 fins al 2012. Aleshores li van diagnosticar càncer, i va centrar tots els seus esforços a lluitar per la seva vida.

Imatge del presentador Fernando del Solar.
Fernando del Solar feia anys que estava malalt. | Xarxes socials
 

Va afrontar la malaltia amb molt d'optimisme i sempre que va tenir oportunitat de fer-ho va ajudar a visibilitzar-la. La devastació al plató del seu programa quan van donar la notícia demostra com n'era d'estimat. I també com va resultar d'inesperada la seva mort, tot i estar malalt.

L'última petició de Fernando

Anna va explicar durant una difícil connexió que Fernando es va posar molt trist arran de la mort del seu pare, i això li va baixar les defenses. Aquest va ser l'origen de la mort del presentador, que va viure les últimes hores envoltat dels seus. Finalment, la vídua no va poder contenir les llàgrimes.

Però, tot i la tristesa, es mostra compromesa a continuar el llegat del seu marit, que es resumeix al lema «amunt els cors». Anna va revelar en directe el destí final de les cendres del presentador: «Me les quedo jo de moment, perquè després les portarem al mar juntament amb les del seu pare».

Finalment, va revelar també l'última petició que el seu marit li va fer en vida i té a veure amb els fills. «Em va demanar que els estimés i que els cuidés, perquè ell els continuaria veient». Així concloïa la connexió amb la vídua de Fernando del Solar, amb què va aclarir tota la veritat sobre la pèrdua del presentador.