Mor als 90 anys Andrés Sardá, el dissenyador que va revolucionar la roba interior

El dissenyador va crear la seva pròpia empresa de llenceria femenina als anys 70

Sardá va ser pioner en innovar el disseny de la roba interior femenina
Sardá va ser pioner en innovar el disseny de la roba interior femenina | Gtres

El dissenyador Andrés Sardá ha mort als 90 anys d'edat a Barcelona, segons ha informat l'agència de comunicació del dissenyador. Sardá era conegut per ser un dels pioners en portar la moda de roba interior a les passarel·les. 

Durant els anys 70 va crear la seva pròpia empresa de llenceria femenina des de Barcelona amb la idea de «trencar amb els convencionalismes de l'època on la roba interior era estèticament fosca». Nascut en una família vinculada a la indústria tèxtil des de finals del segle XIX, estava «convençut que la llenceria femenina podia ser delicada, afavoridora i temptadora» i va dedicar els seus esforços a canviar aquelles peces d'ús i poc evolucionades.

Sardá també es va dedicar a la moda de bany
Sardá també es va dedicar a la moda de bany | Cedida

 

Guardonat amb premis de reconeixement mundial

El dissenyador va buscar «teixits més suaus, les formes més lleugeres i els colors més fascinants» per a les seves peces, i va ser un dels pioners en l'ús de fibra de Lycra per a la roba interior. Sardá va rebre el premi al Creador de l'any al 'Salon de la Lingerie' de París i el Premi Nacional de la Moda. A banda de línies de llenceria també es va dedicar a la moda de bany. El 1998, la filla del dissenyador, Núria Sardà, es va incorporar a l'empresa.

També et pot interessar...


Comentaris

envia el comentari