YOUTUBE:

🎥Els millors vídeos i directes al canal de Youtube de CatalunyaDiari. ➡Segueix-nos GRATIS punxant aquí. T'ESPEREM!

Mor als 71 anys el periodista Carlos Pérez de Rozas

Era un gran fotoperiodista que va treballar en diversos mitjans de referència

Carlos Pérez de Rozas
Mor als 71 anys el periodista Carlos Pérez de Rozas | CatalunyaDiari.cat

Duríssim cop pel món del periodisme. El barceloní Carlos Pérez de Rozas ha mort avui a l'edat de 71 anys, segons ha informat el Col·legi de Periodistes. El conegut membre d'una nissaga històrica de periodistes i fotògrafs esportius, i apassionat del FC Barcelona, va començar la carrera en el món del periodisme de la mà del seu pare. 

Col·laborava amb el programa d'Esport 3 i Catalunya Ràdio 'El Club de Mitjanit' fent tertúlies esportives, havia impartit classes a la Universitat Pompeu Fabra, a la Universitat Ramon Llull i a la Universitat Internacional de Catalunya, un àmbit on Pérez de Rozas també va destacar.

Havia treballat en mitjans referents

Durant els anys 70 va treballar a la revista Destino, lloc on va iniciar la seva carrera i on es va convertir en un dels pioners en disseny de premsa del país. Als 80 va formar part de l'equip de redacció del Diari de Barcelona i posteriorment havia treballat a El País, La Vanguardia, El Periódico de Catalunya, del qual n'era un dels fundadors, i El Mundo Deportivo, mitjà al qual va ajudar a redissenyar el 1992, coincidint amb els Jocs Olímpics de Barcelona. 

El català Pérez de Rozas pertanyia a una nissaga de tres generacions de fotoperiodistes. El 2016 va presentar l'exposició 'Pérez de Rozas. Crònica gràfica de Barcelona. 193-1954' juntament amb el seu germà Emilio, també periodista. L'exposició reivindicava l'obra del difunt com un dels grans fotògrafs dels temps de la República i la Guerra Civil, i en general, era una exposició retrospectiva a tot el fons fotogràfic familiar.

Lamentem profundament la pèrdua que ha agafat per sorpresa a tot el món del periodisme. Tant companys com alumnes han volgut transmetre el condol a la família. 


Comentaris
Josep Gonzalez Amalrich
Tot el meu condol per tan insigne persona,periodista.

envia el comentari