Mor d'un atac de cor mentre esperava ser jutjat a València

El desfibril·lador estava descarregat i no han pogut assistir-lo fins que no ha arribat el SAMU

Un home ha mort d'una parada cardiorespiratòria en la Ciutat de la Justícia de València quan anava a ser jutjat per delicte de tràfic de drogues. L'acusat ha tingut una indisposició en el moment en què el seu advocat estava negociant amb les acusacions una rebaixa de la pena.

Segons han confirmat fonts del Tribunal Superior de Justícia de la Comunitat Valenciana (TSJCV), l'incident s'ha registrat este matí en la secció primera de l'Audiència Provincial de València, quan estava previst que se celebrara un juí contra 14 persones per delictes contra la salut pública. Moments abans de començar, acusacions i defenses han arribat a un acord i, en el moment en què s'estava preparant l'acta que el certificara, un dels acusats ha patit una indisposició.

Mentres l'acusat estava sent atés per sanitaris, el president del tribunal ha preguntat a les parts si volien seguir amb la celebració del juí per a deixar plasmada la conformitat. I, poc després, la vista ha prosseguit amb les altres 13 persones. L'home ha sigut atés per una unitat del Servici d'Atenció Mèdica Urgent (SAMU).  L'equip mèdic ha realitzat la reanimació cardiopulmonar durant uns 45 minuts, a més d'altres maniobres com la intubació. Però no hi ha hagut resposta. L'home, de 54 anys, ha mort.

Tal com ha avançat, posteriorment, 'Las Provincias', el personal de seguretat de la Ciutat de la Justícia ha anat a buscar el desfibril·lador que existix en el lloc, però pareix ser que no tenia bateria, cosa que ha provocat que l'home no haja pogut ser atés fins que no han arribat els servicis sanitaris, que ja no han pogut fer res per la seua vida.

També pots llegir...