Desapareguts, Daniel i el seu pare

Mor l'avi que havia desaparegut amb el net a Huelva: el bebè, de 22 mesos, «molt greu»

El bebè està ingressat a l'UCI, i el seu estat és «molt greu»

Tragèdia a Huelva. Ha mort el veí de Camamilla que va ser localitzat el passat dijous al seu vehicle un dia després de denunciar-se la seva desaparició al costat del seu net. Mentrestant, el petit, de només 22 mesos, ha estat traslladat en «estat greu» en helicòpter a l'Hospital Virgen de la Rosada de Sevilla.

La notícia ha estat confirmada per l'alcalde de Manzanilla, Cristóbal Carrillo. El mateix alcalde de la ciutat andalusa ha explicat que l'avi i el net van ser localitzats en un vehicle pels veïns de la localitat de Camamilla. Inicialment es va creure que l'avi estava inconscient, però els serveis d'emergència no van tenir ni temps de dur l'home a l'hospital. 

Ara només queda romandre a l'espera de notícies sobre el bebè. Ara mateix, el petit està ingressat a l'UCI en estat molt greu. 

Aquesta notícia anul·la l'anterior. Qui ha mort, ha estat l'avi del menut. En Daniel, tot i que «molt greu», continua amb vida. 

Una estranya desaparició

La policia continua investigant les circumstàncies estranyes d'aquesta doble desaparició. La principal hipòtesi és que Antonio va patir una mort accidental mentre es trobava al cotxe amb el seu nét. El menor va quedar tancat al cotxe durant tota la nit sota una tempesta descomunal.

Antonio amb el seu nét de mesos Daniel
Antonio amb el seu nét de mesos Daniel | EE

Van ser els pares del nen els que van denunciar la desaparició en veure que l'avi i el nadó no apareixien. Un veí va aconseguir parlar amb l'avi i va dir que estaven en un centre de salut a La Palma del Condado. Pel que sembla, també va anar a l'ambulatori d'Almonte però se'n va anar perquè hi havia molta gent.

En un primer moment es va considerar la possibilitat que l'home es tragués la vida. Però la investigació ha descartat aquesta hipòtesi, i creuen que va morir de manera accidental per l'agreujament dels problemes de salut. L'Antonio estava malalt de diabetis i travessava també per una depressió.

Un poble marcat per la desgràcia

Antonio estava molt unit al seu nét, Daniel, amb qui passava moltes hores durant el dia a Manzanilla. Fa uns anys va perdre un nebot en un accident de trànsit i això el va deixar molt marcat. Un accident laboral el va retirar de la feina el 2019, i això va acabar per sumir-lo en una depressió.

El naixement de Daniel, el nadó del seu fill Antoni, li va tornar les ganes de viure i es va aferrar a la vida gràcies a ell. Per això els seus familiars descarten que posés la vida del menor en perill. «Si hagués volgut suïcidar-se ho hauria fet sol, no posant el seu nét en risc», han afirmat.

Mapa de Huelva
Perímetre on es va produir la desaparició i la troballa | Catalunya Diari

El menu, de moment, és a l'UCI de l'hospital sevillà en estat greu. 

NOVETAT WHATSAPP: Fes clic aquí per llegir GRATIS les notícies més destacades de Catalunya al WhatsApp