Els Mossos d'Esquadra controlant els carrers per a una més bona seguretat durant les compres de Nadal

Mor l'àvia de 91 anys que va ser assaltada i apallissada a casa seva a Girona al novembre

Almenys un jove de 19 anys va colpejar-la i empènyer-la violentament

Una dona de 91 anys, víctima d'un violent robatori a casa seva el passat novembre, va morir el passat diumenge a l'hospital 22 de desembre. La víctima havia estat assaltada i agredida el passat 25 de novembre a Sant Jordi Desvalls, al Gironès, i va ingresar primer a l'Hospital Josep Trueta i després al Sociosanitari Mutuam de Girona, on ha acabat perdent la vida, segons el 'Diari de Girona'. 

Almenys un agressor, va entrar per la finestra de la seva casa unifamiliar amb l'objectiu de robar diners i joies. Durant l'assalt, li va donar un cop de puny i la va empènyer, provocant-li múltiples ferides a la cara, el coll i els braços.   Un jove de 19 anys, amb antecedents quan era menor, va ser detingut l'1 de desembre i es troba a presó. 

«La vam perdre el dia que la van agredir»

Una de les seves nebodes explica la indignació de la família en una carta al mitjà citat. Dolors Hugas confirma que la seva tia Neus «estava bé i feia la seva vida: parlava, reia, es vestia, caminava, feia el dinar...» fins al 25 de novembre. Aquell dia «uns desgraciats van entrar a robar a casa seva i la van ben apallissar». 

Relata com aquesta dona de 91 anys es va anar apagant durant les quatre setmanes que va estar ingressada però no pas per l'edat o una malaltia. Va deixar de menjar i de parlar i tot i que «tenia el cor fort i era molt valenta i resistia», diu Dolors que «realment la vam perdre el dia que la van agredir, se la veia trista». 

Finalment, es preguntava si es farà justícia amb l'únic detingut i empresonat per l'agressió, recordant els seus antecedents. «Ara  ja l'han pogut agafar. La pregunta és: fins quan s'hi estarà, tancat?», sentenciava. 

També et pot interessar...