La mà d'un bebè agafant el dit d'una persona adulta

Mor sobtadament un bebè poc abans de néixer i sospiten d'una coneguda malaltia

Es tracta del segon cas conegut al país

Són ja dos casos els registrats a Israel en tan sols una setmana. Una situació de gran perill i que, davant això, les autoritats sanitàries de país aconsellen a les dones embarassades vacunar-se contra la covid-19. Per part seva, metges israelians han informat de la mort d'un bebè que es va produir a l'úter de la mare, una pacient infectada pel virus de la covid-19. Es tracta del segon cas registrat al país, tal com informa ‘The Times of Israel’.

La dona, que estava en la setmana 36 del seu embaràs, va ingressar en el centre hospitalari després de sentir-se en males condicions. Els metges del Centre Mèdic Meir en les diferents proves que li van realitzar, van veure que el bebè havia mort a l'úter i les proves van revelar que també estava infectat amb el virus. De moment, els metges van dir que encara no podien dir amb certesa que la mort fora a causa de la covid-19.

? ÉS GRATIS: Encara no ens segueixes a l'INSTAGRAM del Catalunya Diari? Clica aquí, t'hi esperem.

Altres casos similars a Israel

I és que no és un cas aïllat, sinó que la setmana passada ja es va informar d'un cas similar també a Israel. Una dona de 29 anys va perdre al seu bebè, aquesta vegada una mica abans, en la seva setmana 25 d'embaràs i es va descobrir que ella i el petit portaven el virus. En aquest cas, l'hospital va indicar que hi havia una alta probabilitat que el fetus hagués mort per les pròpies complicacions de la covid-19. «El fetus es va infectar a través de la placenta i, amb un grau molt alt de certesa, podem dir que va morir a causa del coronavirus», va dir el Dr. Tal Brosh, cap del Departament de Malalties Infeccioses de l'Hospital Assuta a Ashdod.

Fins ara els experts afirmen que aquest contagi intrauterí és molt poc comú i que normalment els bebès es contagien de coronavirus després de néixer, pel contacte directe que tenen amb les seves mares, però la realitat veiem com és ben diferent. Arran d'aquests casos, i que diverses dones embarassades que van patir coronavirus, van donar a llum prematurament o en condicions de molt de risc per a elles i per al bebè, les autoritats sanitàries d'Israel van aconsellar a les futures mamàs vacunar-se.

No se sap amb certesa, però existeixen sospites que algunes de les dones han estat infectades amb l'anomenada variant britànica del coronavirus, un cep mutat que es creu que és més infecciosa i més mortal i que en aquests dies circula per molts països del món alarmant a la ciutadania.

Els Centres per al Control de Malalties dels Estats Units també recomanen que s'ha de permetre que aquestes dones embarassades rebin la vacuna molt aviat, i assenyalen que tenen un major risc de malaltia greu o mort per covid-19.

La situació a Israel

El país d'Israel va començar a flexibilitzar el confinament moments després que diferents estudis demostressin que la vacuna contra la covid de Pfizer té una efectivitat elevada del 95,8% a prevenir hospitalitzacions i mort per aquesta mena de virus.

Des de fa a penes dos dies, des del diumenge, botigues, biblioteques i museus ja poden obrir les seves portes al públic, encara que sí bé és cert que es requerirà l'ús de materials de protecció com les màscares i també s'haurà de respectar el manteniment de la distància social. El ministeri de salut afirma que aquest és el primer pas per a tornar a la vida normal.

En comparació amb la resta dels països, Israel té la taxa de vacunació més alta del món. Més del 49% de la població ja ha rebut almenys una dosi. Un país que havia iniciat el seu tercer confinament el 27 de desembre, en augmentar el nombre de contagis.