Mor una bebè a Espanya en donar-li l'hospital un potent anestèsic per error

La petita estava ingressada a la Unitat de Nounats

Un metge aguantant una taula de resultats
El personal sanitari es va equivocar de medicaments | Pixabay

El passat mes de gener una bebè nounada va morir a Espanya després que es produís un greu error en la Unitat de Nounats on estava ingressada. El personal sanitari havia de donar a la petita el sèrum alimentari però es van equivocar i li van donar un potent fàrmac amb funcions anestèsiques.

Un error que van cometre amb una altra bebè ingressada al mateix hospital Donostia de Sant Sebastià. En aquest cas però la petita va aconseguir sobreviure tot i que, a causa de l'error, té greus seqüeles. Totes dues petites van néixer de forma prematura, segons informa el mitjà 'El Correo', i els fets es van produir al poca d'haver nascut. Els pares de les dues bebès han presentat un document reclamant indemnitzacions pels greus erros.

El personal va confondre el sèrum amb un fàrmac anestèsic

Totes dues estaven en incubadores, una havia pesat 600 grams i l'altre 800, i tenien pautat el tractament que els nadons en aquestes condicions requereixen. En aquests casos, s'administra sèrum alimentari als bebès però el personal sanitari va confondre el sèrum alimentari Smoflipid amb el fàrmac anestèsic Propofol.

Els fets van passar el 2 de gener i a partir d'aquell moment les dues bebès van començar a comportar-se diferent i van deixar de moure's, segons recull el mitjà citat. 48 hores després el seu estat de salut havia empitjorat greument. De fet, una de les mares va avisar que la seva filla no es movia i la notava molt estranya però en aquell moment encara es desconeixia que s'havia produït un error en l'administració del sèrum.

L'hospital es va adonar de l'error comès, va avisar a les dues famílies i va interrompre el subministrament de medicament a les dues nounades però ja era massa tard per una d'elles que va acabar morint tres dies després. L'altra bebè afectada va poder sobreviure però d'ençà dels fets ha hagut de sotmetre's a diverses operacions. Encara és massa aviat per saber les conseqüències que pot tenir en la seva salut però de moment la petita ja necessita una sonda permanent amb oxigen per poder viure.

Es creu que l'error comès es deu a una confusió entre els dos medicaments perquè tots dos tenen capses similars però l'advocat de les dues famílies defensa que es tracta d'un error injustificable i afegeix que el Prpofol no hauria d'estar a la Unitat de Nounats perquè es tracta d'un anestèsic que ha d'estar autoritzat per un anestesista.


Comentaris

envia el comentari