Un Bomber dels GRAE carregant un home a l'helicòpter del SEM

Complicat rescat de 13 hores d'un escalador accidentat al Pallars Jussà

L'accidentat ha patit una fractura de turmell

Rescat llarg i complicat de tretze hores d'un escalador accidentat al congost de Collegats, al terme municipal de la Pobla de Segur, al Pallars Jussà. L'afectat ha patit una fractura de turmell a la via Tànger i els equips d'emergència han hagut de passar la nit a la paret amb ell i l'acompanyant.

L'avís del succés es va rebre ahir dissabte a les 19.24 hores i alertava que un escalador s'havia fet mal al turmell a la Paret del Pessó i no podia continuar. A causa de l'ocàs no es va poder activar l'helicòpter i els efectius del Grup d'Actuacions Especials (GRAE) dels Bombers -6 efectius amb metge del Sistema d'Emergències Mèdiques (SEM)- van arribar per terra fins al ferit pels voltants de les 23 hores. Van fer un primer rescat per traslladar l'escalador fins a la capçalera de la via, on han passat la nit al ras. 

A primera hora del matí d'avui diumenge, a les 08.30 hores, el muntanyenc ferit ha estat evacuat en helicòpter fins a la Pobla de Segur i, posteriorment, a l'hospital.

Tres rescats més aquest diumenge

Els Bombers de la Generalitat també han informat de tres rescats més realitzats aquest diumenge. El primer ha tingut lloc a Collbató, al Baix Llobregat, on una excursionista ha relliscat mentre anava pel camí de la Santa Cova i s'ha fet mal al turmell. Fins al lloc dels fets s'han activat dues dotacions i el GRAE que han hagut d'extreure a la ferida amb la maniobra amb grua i han fet transferència amb ambulància.

El segon rescat ha tingut lloc a Fogars de Montclús, al Vallès Oriental, on una excursionista ha estat rescatada amb possible luxació de turmell després de caure en una zona de difícil accés al Turó de l'Home. Els Bombers han rebut l'avís a les 13.34 hores i s'han activat dues dotacions, per terra i aire.

L'últim rescat ha tingut lloc a les 14.15 hores a Canet d'Adri, on una persona ha caigut en una pista forestal de difícil accés. S'han activat tres dotacions per terra que han atès i immobilitzat a la persona ferida per extreure-la i traslladar-la a l'ambulància.