Cordó policial dels Mossos d'Esquadra

Tragèdia a Catalunya: Mor un bebè de 3 mesos i arresten els seus pares

Se sospita que pot ser un cas de 'síndrome del sacseig', tot i que els pares van dir que el van trobar el bebè sense vida a l'anar a donar-li el biberó

Els Mossos d'Esquadra han detingut aquest dimarts un home i a una dona per la seva presumpta relació amb la mort del seu fill, un bebè de tres mesos, a Artesa de Segre, a Lleida

Segons explica 'Segre', els pares van dir que el van trobar sense vida a l'anar a donar-li el biberó. Inicialment, es pensava que era una mort sobtada. Tot i això, els Mossos van arrestar la parella, original del Brasil, sospitant que podia ser un cas de 'síndrome del sacseig'. Per tant, els Mossos creuen que es tracta d'una mort criminal. 

Els fets van tenir lloc a la matinada del dilluns passat, poc abans de les 07.00 hores. Malgrat els «esforços» del SEM per a reanimar-ho, el bebè va acabar morint. El pare del bebè té 32 anys i la mare 20. 

Lleida, a l'ull de l'huracà

I és que no és el primer succés d'aquest tipus que té lloc a Lleida. L'Audiència de Lleida ha condemnat a 9 anys de presó l'acusat de maltractar el nadó, de només 10 dies, a Lleida, l'estiu de 2019. 

L'home va reconèixer al judici que el va sacsejar la matinada del 13 d'agost, i que ho va fer perquè reaccionés ja que el nen es va quedar "en xoc" després que li caigués «sense voler» quan es va voler asseure al sofà perquè estava molt cansat. 

L'Audiència considera que l'home era conscient que el seu comportament comportava una «probabilitat alta» de fer mal al petit i per aquest motiu el condemna per un delicte de lesions amb resultat greu i a la pena de presó que demanava l'advocat de la Generalitat

La Fiscalia, en canvi, sol·licitava una pena de 3 anys de presó per un delicte de lesions per imprudència greu.

La sentència de l'Audiència de Lleida recull que la declaració de l'acusat al judici va ser «una sorpresa» ja que l'home sempre havia negat haver-lo sacsejat. L'acusat explicava les lesions perquè dos dies abans «es va oblidar» de cordar el nadó a la cadireta del cotxe i que a causa d'un gir brusc, va caure tornant d'un viatge. 

Els metges, en canvi, van declarar que les lesions cerebrals del nen es van produir per un traumatisme no accidental reiterat.