Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo Messenger
Fotomuntatge d'un pastor belga i un nadó

Mor un bebè recent nascut atacat per un gos: un fatal descuit

La mare va sortir a llençar les escombraries i va deixar oberta la porta per on es va colar el pastor belga de la família

Dot a Alenquer (Portugal) per la mort d'un nen d'un mes atacat per un gos a l'interior de casa seva. Un fatal descuit de la seva mare, que es va deixar la porta oberta per anar a llençar les escombraries, va acabar de manera tràgica. El gos va entrar a la casa i va mossegar la criatura de manera letal.

Les autoritats portugueses van rebre l'avís de l'atac aquest dimarts cap a les 15.42 hores. «Els pares del nen van intentar trobar mitjans d'auxili a l'exterior de l'habitatge», va detallar la policia. Al pàrquing d'un supermercat van trobar ajuda i li van practicar els primers auxilis.

Tot i tots els esforços, l'Institut Nacional d'Emergència Mèdica (INEM) va confirmar la mort. Els metges també van haver d'atendre els pares del menor, que es trobaven en estat de xoc. Els dos gossos de la família han estat requisats i hi ha una investigació en marxa.

No es va recordar de tancar la porta

Els fets han passat aquesta setmana a Alenquer, una localitat propera a Lisboa. La mare del nadó va sortir a llençar les escombraries, però no es va recordar de tancar la porta. La família té un gos de raça pastor belga que sempre és al jardí, i que va entrar a casa sense que el veiessin.

Foto d'un carrer
La mare va deixar la porta oberta per tirar les escombraries i el gos va entrar a la casa | ESPAÑA Diario

Per causes que ara s'estan investigant, el gos va entrar a la casa i va mossegar el nen al cap i la cara. Al cap d'uns instants la mare va entrar i va trobar el nadó ferit de gravetat, enmig d'un toll de sang. Ella i el pare van agafar el nen als braços i van sortir a demanar ajuda.

Van arribar fins al pàrquing d'un supermercat, on va rebre assistència en espera de l'arribada dels serveis sanitaris. Van fer tot el possible per salvar-la la vida, però finalment va morir. Els fets han causat una commoció profunda a Alenquer, un municipi d'uns nou mil habitants.

El cas, a les mans de la fiscalia

La víctima és un nadó d'un mes de vida que vivia amb els pares a l'habitatge on van passar els fets. La policia portuguesa ha obert una investigació i estan esperant els resultats de l'autòpsia. Esperen posar una mica de llum per aclarir aquest tràgic succés.

La primera mesura ha estat traslladar el gos a la gossera municipal, davant el temor que torni a atacar una altra persona. La fiscalia ha obert una investigació per aclarir els detalls del macabre succés, intenten aclarir si els pares van tenir algun tipus de responsabilitat, de manera directa o indirecta.

Si la porta hagués estat tancada, el nadó hauria salvat la vida, així que es podria tractar d'una distracció amb conseqüències fatals. En tot cas, inicialment, s'estudia com a principal hipòtesi un accident desafortunat, ja que no hi havia intenció per part dels pares, que estan devastats després del que va passar.

Foto d'un pastor belga
El gos era de la raça pastor belga | ESPAÑA Diario

Una família del més normal

Les autoritats locals han confirmat que la família no era a la Comissió de Protecció de Nens i Joves, tampoc no eren objecte de cap seguiment per part dels serveis socials i municipals. No hi consta cap denúncia, ni es coneixen antecedents de negligència o maltractaments.

El succés va provocar un gran desplegament de mitjans amb sis vehicles i deu efectius dels bombers d'Alenquer. També del servei mèdic d'emergència i reanimació, on hi havia personal mèdic i psicòlegs. El gos causant de la desgràcia es troba a la gossera, per recomanació de l'autoritat veterinària.

Els gossos de raça pastor belga tenen una increïble força física i per això estan destinats per naturalesa a cura de ramats i a la guàrdia i defensa, però també tenen un desenvolupat olfacte, que utilitzen en les feines de rastreig. Presenten un aspecte agressiu que els ha donat fama de dolents.