Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo Messenger
Imatge d'un accident de tren amb un turisme a Fondarella

Mor brutalment atropellat per un tren a Lleida: el pas a nivell no tenia barreres

L'home es va quedar atrapat a l'interior del vehicle

Tràgic accident a la província de Lleida. El conductor d'un turisme va morir aquest dissabte, 31 de desembre, després que un tren de Rodalies l'envestís en un pas a nivell sense barrera. Els fets van succeir entre les estacions de Bell-lloc i Mollerussa, concretament a la localitat de Fondarella, a la comarca del Pla d'Urgell.

La víctima mortal és Armand Torra Vidal, de seixanta-cinc anys i veí de la localitat lleidatana. Els seixanta passatgers que viatjaven en el comboi van resultar il·lesos.

Un succés a primera hora del matí

L'Administrador d'Infraestructures Ferroviàries (Adif) va informar que la col·lisió es va produir al voltant d'un quart de vuit del matí. El conductor del vehicle va quedar atrapat a l'interior, que va quedar reduït a ferralla i el Sistema d'Emergències Mèdiques (SEM) va certificar la seva defunció a les 10:08 hores. Per la seva banda, Protecció Civil va activar en fase d'alerta el pla Ferrocat.

El sinistre es va produir en un tram de via única, de manera que la circulació de la línia va quedar interrompuda. Renfe va habilitar un autocar per traslladar els viatgers a Manresa i seguir des d'allà el trajecte amb tren. El comboi va sortir de Lleida a les 08:43 hores i va arribar a l'Hospitalet a les 12:02 hores. 

La via ha quedat reparada i ja està operativa

El tren de la R-12 en sentit contrari va circular amb demora i la companyia va establir un servei per carretera des de Mollerussa, que es va mantenir, mentre Adif treballava en la reparació de la via que actualment ja està operativa. Els Bombers de la Generalitat van desplaçar un total de sis dotacions i vuit els Mossos d'Esquadra. El president de la Generalitat, Pere Aragonès, i la conselleria de Territori van lamentar els fets. 

També van afirmar que el Govern estava en contacte amb els serveis d'emergència, Renfe i Adif per conèixer els detalls i determinar les causes del succés. La víctima mortal era una persona molt estimada tant a la localitat de Fondarella com a Mollerussa. Havia treballat en el sector de la banca i actualment estava retirat.