Mor Carmen de Mairena als 86 anys

La notícia s'ha oficialitzat aquest diumenge al vespre
Carmen de Mairena, en una imatge d'arxiu.   | Laia Solanellas

 

Aquest diumenge, 22 de març, ha mort l'artista i icona del transformisme Carmen de Mairena a l'edat de 86 anys. La seva família ho ha confirmat a les xarxes socials i ha explicat que ha traspassat per causes naturals.

 

 

Carmen de Mairena, una autèntica icona del transformisme

Nascuda com a Miguel Brau l'any 1933 a Barcelona, va iniciar la seva carrera com a cupletista a finals dels anys 50 i va ser als 70 quan va iniciar les operacions clandestines per canviar la seva imatge, cosa que li va comportar un rotund fracàs en la seva carrera. Miguel de Mairena, ja conegut com a Carmen, va començar a dedicar-se a la prostitució al Raval de Barcelona.

 

Als anys 90, Mairena es recupera del seu declivi convertint-se en una estrella televisiva, sobretot amb les seves aparicions a 'Crónicas Marcianas', amb Xavier Sardà. Des de llavors, ha col·laborat a diversos programes televisius, així com també ha fet incursions en el cinema per a adults. Fins i tot va ser la número 2 de la Coordinadora Reusenca Independent (CORI) —partit autoanomenat 'juantxi'— a les eleccions al Parlament de Catalunya de 2010 per la circumscripció de Barcelona. 

Més notícies de la categoria Successos