Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo Messenger
Foto de Rob Wardell

Mor un ciclista als 37 anys hores després de proclamar-se campió

Diumenge va guanyar el campionat i dimarts va patir un infart mentre era al llit amb la seva parella

Aquest cap de setmana, Rab Wardell va viure un dels dies més feliços de la seva vida en proclamar-se campió d'Escòcia de ciclisme de muntanya. Dimarts al matí va morir d'un infart mentre estava estirat al llit amb la parella. Tenia 37 anys, i la seva mort ha causat una profunda consternació.

Ha estat la mateixa parella del ciclista qui ha revelat les tràgiques circumstàncies en què va morir. Katie Archibald, medallista olímpica britànica de ciclisme a pista, es troba en xoc per la pèrdua del seu company. Ella mateixa va anunciar a les xarxes socials la mort de Rab Wardell.

«Va entrar en parada cardíaca quan estàvem estirats al llit», explica la noia. La campiona olímpica va intentar reanimar el seu company, «ho vaig intentar una vegada i una altra». Després van arribar els paramèdics i van seguir amb la reanimació, «però el seu cor es va aturar i no van poder fer-hi res».

Es va proclamar campió diumenge

Rab Wardell, ciclista escocès de 37 anys, es va proclamar campió de MTB el diumenge passat a Dunfries, Galloway (Escòcia). El veterà cross racer va iniciar el seu camí el 2006, als Commonwealth Games. Després d'una llarga trajectòria com a amateur va fer el salt definitiu a la competició professional.

La federació escocesa de ciclisme va mostrar la seva consternació després de conèixer la mort de Rab. «Estem devastats en confirmar les notícies que el ciclista de muntanya internacional, Rab Wardell, ha mort», van publicar. Es dona la circumstància que, a més, Wardell va ser empleat de la federació.

Foto de Rob Wardell
Rob Wardell s'havia proclamat campió de ciclisme de muntanya feia menys d'una setmana | Instagram

«Tenim molt poca informació sobre els fets, però enviem tot l'afecte i suport a la seva família i als seus amics», va afegir l'entitat. L'única cosa que se sap sobre la seva mort és el que ha transmès la seva parella Katie. El seu és un relat agònic sobre com van intentar salvar la vida del ciclista.

Emocionants paraules de la parella

«Crec que heu sentit que Rab va morir ahir al matí, encara no entenc què ha passat», comunicava Katie. «No sé si això és real», afegia, «per què ha hagut de marxar ara, tan sa, feliç i ple de vida». «El seu cor es va aturar, i el meu es va aturar amb el seu», lamentava.

La medallista olímpica ha escrit unes paraules emocionants, just després de conèixer la mort de la seva parella. «L'estimo molt i el necessito aquí amb mi, el necessito aquí d'una manera desesperada, però se n'ha anat», escrivia. «No puc descriure el dolor que sento», van ser les seves paraules.

Katie va agrair a totes les persones que estan enviant missatges de condol. «Ni tan sols en puc parlar en passat, ell ho significava tot per a mi, ho ets tot per a mi, Rab, t'estimo», va dir l'esportista. Moltes persones estan escrivint missatges de suport per a la jove atleta.

Foto de Rob Wardell
La parella de Rob el va intentar reanimar sense èxit | Instagram

Sobre la bici des de molt jove

Durant la seva joventut, Rab va practicar el ciclisme de manera amateur i la seva arribada al màxim nivell va ser tardana. Va ser en un campionat fa anys, quan va demostrar una extraordinària resistència i va aconseguir entrar a l'elit. La seva carrera es va coronar aquest cap de setmana, poques hores abans de morir.

En diverses entrevistes, Rab explicava la seva capacitat de superació a l'hora de superar tots els obstacles que es va trobar a la seva carrera. Guanyar el campionat nacional als 37 anys va ser, de fet, tota una mostra de vigor. El ciclista s'anava superant cada any, batent els seus rècords.

El ciclista també va recordar fa poc els inicis amb la bici. Un dia, estant de vacances amb la seva família, quan tenia 15 anys, va agafar la bici per anar de ruta i va descobrir que aquesta seria la seva gran vocació a la vida. L'autòpsia ajudarà a determinar les causes de la mort, tot i que tot apunta a un infart.