Imatge de la platja de Riells, a l'Escala

Mor una dona ofegada a una platja a Catalunya

El Sistema d'Emergències Mèdiques no va poder fer res per salvar-li la vida

Una dona de 83 anys ha mort aquest diumenge ofegada a la platja de Riells, a l'Escala, a l'Alt Empordà. El 112 ha rebut l'avís cap a les 10.30 hores del matí quan la dona tenia dificultats per sortir de l'aigua. Fins ara, no es coneixen les causes de l'ofegament.

Quan van arribar els sanitaris, la dona ja havia estat treta de l'aigua, i traslladada fins a la sorra per altres banyistes que eren a la zona. El Servei d'Emergències Mèdiques no van poder fer res per salvar-li la vida, segons ha indicat l'Agència Catalana de Notícies.

Fins al punt de l'accident s'ha desplaçat una unitat del SEM, i també una de Bombers per si s'havia de fer el rescat. Finalment, no van haver d'actuar.

Mor ofegat a Salou

Aquest no és l'únic ofegament dels darrers dies. La setmana passada, un home de 76 anys es va ofegar a la platja Llevant de Salou, a la comarca del Tarragonès. El 112 va rebre l'avís a les 11.15 hores, quan un home presentava dificultats per sortir de l'aigua.

Els sanitaris es van traslladar fins al lloc dels fets i van treure l'home de l'aigua inconscient, però finalment va acabar morint a la platja. Tot i les múltiples maniobres del Sistema d'Emergències Mèdiques, no van poder estabilitzar-lo. Al moment dels fets onejava la bandera verda i la mar estava plana.

Protecció Civil demana extremar les precaucions. Des del 22 de setembre són 3 les persones que han mort ofegades a les platges catalanes. Amb aquestes dues, segons les dades provisionals, són 30 les persones que han mort ofegades a Catalunya des del 15 de juny.