Imatge de la platja del Garraf en un dia de temporal i ventades

Nou ofegament mortal en una platja catalana: hi havia bandera verda

El Sistema d'Emergències Mèdiques (SEM) no ha pogut fer res per salvar la vida a la víctima

Un home de 76 anys ha mort aquest dilluns al matí ofegat a la platja de Llevant de Salou, a la comarca del Tarragonès. El 112 ha rebut l'avís a les 11:15 hores quan un home tenia dificultats per sortir de l'aigua. Fins ara, es desconeixen les causes de l'ofegament.

Quan han arribat els sanitaris, l'han tret del mar inconscient, però, finalment, ha acabat morint al lloc malgrat les maniobres de reanimació del Sistema d'Emergències Mèdiques (SEM). Hi havia mar pla i bandera verda.

El divendres, 22 de setembre, un altre home de 77 anys va morir ofegat a la platja dels Capellans de la mateixa localitat. Amb aquestes, són 29 les persones ofegades a les platges catalanes des del 15 de juny. Des del 15 de setembre passat, quatre persones han perdut la vida a les platges catalanes.

Logo de WhatsAppNOVETAT WHATSAPP: Clica aquí per rebre GRATIS i en EXCLUSIVA les notícies dels SUCCESSOS més destacats de Catalunya al WhatsApp!

Ferida greu una dona durant les festes de Tarragona

Ferida greu una dona durant l'últim acte de la festa major de Santa Tecla de Tarragona després que part de la traca que recorre la Rambla s'enlairés i provoqués cremades a la cara a una persona.

La dona va ser atesa pel sistema d'emergències de Catalunya i posteriorment va ser traslladada a l'hospital Joan XXIII. Encara està ingressada al centre hospitalari, però no es tem per la seva vida. També es va derivar una altra persona a l'hospital de Santa Tecla ferida lleu que ja ha estat donada d'alta.

La consellera de Festes, Sandra Ramos, ha insistit que «s'han complert totes les mesures de seguretat estrictes». Tot i aquest accident, Tarragona ha tancat deu dies de festa major de Santa Tecla i la regidora les ha qualificat de «gran èxit».

Els fets van passar durant el correfoc

Els fets van passar diumenge a la nit després del correfoc. La traca final va anar a càrrec de la pirotècnia Martí de Burriana. Ramos ha assegurat que s'han seguit totes les normes i només s'ha fet fora la pirotècnia que es pot tirar tenint en compte l'espai i l'afluència de gent a l'acte.

També ha comentat que «el risc zero no existeix» i ha manifestat que l'Ajuntament s'ha posat a disposició de la família de la víctima.