Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo Messenger
Examen

Mor un estudiant de 19 anys mentre feia un examen

Els serveis d'emergències es van desplaçar fins a l'aula per atendre la víctima

Un estudiant moria dimarts mentre feia un examen. El jove hauria patit una aturada cardíaca i va caure desplomat a terra. L'alumne cursava els estudis de batxillerat a l'institut Gaston Berger de Lille (França).

Després de l'incident, els serveis d'emergències el van atendre a l'aula i el van traslladar ràpidament a l'hospital més proper. Malgrat la feina dels sanitaris, el jove va morir cinc hores després. Segons informen diversos mitjans locals, l'estudiant patia una patologia cardíaca greu.

El ministre d'Educació francès, Pap Ndiaye, ha anunciat que hi ha una investigació administrativa per aclarir «les condicions d'atenció» a la víctima. Segons informa La Voix du Nord, l'alumnat ha denunciat que els adults presents no hagin assistit immediatament el seu company. Aquest trist succés ha provocat gran commoció a la ciutat francesa.

Foto d'una classe i una alumna aixecant la mà.
La Fiscalia hi obrirà una investigació. | Getty Images

El jove patia una patologia cardíaca

La víctima va néixer a Algèria, on li van detectar diverses patologies cardíaques amb 5 anys. Segons informa Telecinco, davant aquest diagnòstic els metges algerians li van donar només unes setmanes de vida. Els pares del nen, disconformes amb els professionals del seu país, van decidir posar-se a les mans de metges francesos.

Un cop a França, el menor va ser operat per posar-li un marcapassos que li permetria continuar amb la seva vida. Després, la família va decidir quedar-s'hi a viure. Des d'aquell moment, Nadir va gaudir de la seva nova vida malgrat la malaltia.

Tanmateix, aquesta setmana, malauradament, el jove moria als 19 anys per una conseqüència de la seva patologia. Nadir va patir un infart a l'aula del seu institut mentre feia un examen de l'assignatura d'Economia. Segons la premsa local, l'alumnat ha denunciat que tots van poder veure com el seu company començava a trobar-se malament i, tot i això, els professors no es van acostar a veure què passava.

La Fiscalia de la República Francesa va anunciar ahir que obrirà una investigació després de la mort de l'estudiant per poder-les aclarir-ne causes. Aquest succés, a més de consternar la localitat, ha generat polèmica per les denúncies de desatenció a la víctima.

Imatge del logotip de WhatsAppNOVETAT WHATSAPP: Clica aquí per rebre GRATIS i en EXCLUSIVA les notícies dels SUCCESSOS més destacats de Catalunya al WhatsApp!