La geneta Eszter Jeles de 21 anys

Mor una geneta de només 21 anys en caure del seu cavall: les imatges

No s'ha pogut recuperar de les ferides després de l'accident

La realitat és que per molt que els animals estiguin entrenats, un esport com són les curses de cavalls implica un perill per als genets. Desgraciadament, fa uns dies moria una jove que tenia 21 anys. Dissabte passat es confirmava la mort de la jove esportista hongaresa Eszter Jeles.

Eszter era una gran apassionada dels cavalls i una promesa d'aquest esport que va veure frustrada la seva carrera de la pitjor manera. I és que perdia la vida mentre estava en plena competició. Va patir una caiguda quan anava amb el seu cavall, patint unes ferides de les quals finalment no es va poder recuperar.

L'accident que va posar fi a la seva vida va passar el 6 de setembre. Aquell dia ella era una més dels competidors que s'havien citat a Türkiye Jokey Kulübü, el Jockey Club de Turquia. Participava en una cursa que puntuava per al Campionat de Món Amateur.   

En plena cursa, va perdre el control del seu cavall TOMS, i va caure a terra. De manera immediata, els serveis mèdics turcs la van traslladar a un hospital per ser intervinguda d'urgències.

A l'hospital va ser sotmesa a una complicada operació aquest mateix 6 de setembre. El seu estat era molt greu, de manera que va haver d'estar ingressada a la unitat de cures intensives.

Els metges van intentar per tots els mitjans salvar-li la vida, però els seus esforços no van servir. Finalment, va morir  al mateix hospital on va ingressar 13 dies després de l'accident.

La terrible caiguda que li va acabar costant la vida a la geneta de 21 anys

Les imatges de la cursa que va posar fi a vida a la geneta hongaresa són dures. En elles es pot veure com durant els primers metres, no sembla que tingui cap mena de problema. Afronta la primera recta sense cap dificultat i en grup amb la resta de competidors.

Però hi ha un moment, quan Eszter Jeles es trobava en quarta posició, que alguna cosa falla. Sense que sembli que vaig xocar contra cap dels altres cavalls, perd el control de TOMS i cau violentament contra el terra.

El comiat dels organitzadors de la cursa on va morir

Com dèiem, la notícia va ser confirmada pel club organitzador de la competició on va tenir l'accident. Amb aquest comunicat van voler anunciar la notícia: «La jocketta hongaresa Eszter Jeles va caure del seu cavall, de nom TOMS, a la carrera del Fegentri World Championship aquest diumenge 5 de setembre a l'Hipòdrom Veliefendi d'Istanbul.

Després de l'accident, va ser traslladada immediatament a l'hospital. Es va sotmetre a una operació el dilluns 6 de setembre i el seu tractament va continuar. Ens fa pena profundament comunicar la pèrdua d'Eszter Jeles després de 13 dies de batalla per sobreviure i malgrat la feina dels esforços dels equips mèdics des del primer dia».

També van voler enviar un missatge de solidaritat amb els éssers estimats de la geneta. «Volem estendre el nostre condol a la família i als seus éssers estimats. Descansi en pau», recollia el final del text.

En els últims dies s'han multiplicat els homenatges a la geneta. I és que la seva mort ha deixat un enorme buit no només entre els seus éssers estimats i amics. Dies després de la seva mort, diverses competicions hípiques guardaven minuts de silenci en honor seu.