Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo Messenger
Foto del rescat de l'excursionista als Pirineus aragonesos per la Guàrdia Civil.

Mor un home de Barcelona després de caure des de 200 metres als Pirineus

Els serveis d'emergències no han pogut fer res per salvar-li la vida

Cap de setmana tràgic a Sallent de Gállego, a Aragó. Un home de 59 anys i veí de Barcelona ha mort aquest cap de setmana després de precipitar-se des d'una altura de 200 metres quan baixava del Gran Facha, als Pirineus aragonesos. Malauradament, tot i els esforços dels serveis d'emergències, no van poder fer res per salvar-li la vida. 

Segons ha informat la Guàrdia Civil, l'avís de l'accident es va rebre cap a les 16:25 hores de dissabte, i immediatament es van activar tres especialistes de muntanya, una unitat aèria i un metge del 061 fins a Sallent de Gállego, terme on va tenir lloc la caiguda.

El mal temps va complicar el rescat

No obstant això, la meteorologia adversa va fer que haguessin de deixar la víctima al ras, per la qual cosa no es va poder recuperar el cadàver fins aquest diumenge. Així ho va anunciar la Guàrdia Civil a través de les seves xarxes socials. On ha lamentat la mort de la víctima de 59 anys. 

«Tot i les males condicions meteorològiques, van accedir al lloc i mitjançant un suport parcial de l'aeronau van baixar amb el material necessari. Un cop amb l'accidentat, aquest presentava múltiples i greus lesions. Se'l va assistir, però al cap de pocs minuts d'iniciar l'evacuació del ferit i a causa de la gravetat de les lesions sofertes, el ferit va morir».

«Lamentem la seva mort. Tot el nostre suport a la família amics i companys. D.E.P.», va concloure el cos de policia. 

Logo de WhatsAppNOVETAT WHATSAPP: Clica aquí per rebre GRATIS i en EXCLUSIVA les notícies dels SUCCESSOS més destacats de Catalunya al WhatsApp!

Una caiguda de 200 metres

Un home ha mort aquest cap de setmana després d'una caiguda d'uns 200 metres al Sallent de Gállego, als Pirineus aragonesos. La víctima, que era veí de Barcelona, es trobava baixant del Gran Facha quan va caure, deixant-lo ferit de gravetat.

Els serveis d'emergències, després de rebre l'avís, es van desplaçar en helicòpter i van trobar l'home viu, tot i que ferit greu. Tanmateix, la poca visibilitat que impedia tornar a l'aeronau va fer que l'evacuessin a peu en llitera. El ferit va acabar morint durant la marxa.

Davant d'aquesta situació, el dispositiu va optar per continuar el descens de la muntanya, a uns 2.500 metres d'altitud, fins que l'helicòpter s'hi va poder aproximar i traslladar-los als vehicles.

Diumenge al matí, especialistes de muntanya amb un metge del 061 i autorització judicial van aixecar el cadàver i el van traslladar a Panticosa, a la província d'Osca, on un vehicle funerari el va portar fins a la localitat de Jaca.