Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo Messenger
Helicòpter.

Mor un home en caure per un canal de muntanya a Osona

Els fets van tenir lloc ahir diumenge i el rescat està previst que continuï avui dilluns

Tràgic succés a Osona. Un home va morir aquest diumenge en caure per un canal de muntanya. Els fets van tenir lloc al voltant de les 16:00 hores de la tarda i tot i la ràpida actuació dels cossos d'emergències no es va poder fer res per salvar-li la vida a la víctima. La persona accidentada era un home de 66 anys.

Un home de 66 anys va perdre la vida aquest diumenge en precipitar-se per un canal de muntanya a la zona del Santuari de la Mare de Déu de Cabrera, al municipi de l'Esquirol situat a la comarca d'Osona. Segons van informar els Bombers de la Generalitat, van rebre l'avís de l'accident a les 16:16 hores.

Arran dels fets, van activar dos helicòpters de rescat amb el Grup d'Actuacions Especials (GRAE) de muntanya i un equip mèdic del Sistema d'Emergències Mèdiques (SEM), així com una dotació terrestre de Vic. D'aquesta manera, el cos dels Bombers de la Generalitat va informar del succés a les seves xarxes socials.

«Els Bombers de la Generalitat accedeixen a una canal a prop del Santuari de la Mare de Déu de Cabrera per rescatar una persona que hi havia caigut, però no s'ha pogut fer res per salvar-li la vida», han piulat al seu compte de Twitter.

El rescat continuarà avui

Poc després de les 17:00 hores, una de les aeronaus va trobar objectes personals de la víctima a prop d'un canal boscós amb una caiguda pronunciada. L'helicòpter va descarregar els efectius que duia a bord, els quals van localitzar l'home, i el metge del Sistema d'Emergències Mèdiques (SEM) en va dictaminar la mort.

La Unitat d'Intervenció de Muntanya (UIM) dels Mossos d'Esquadra s'hi va traslladar per aixecar atestat de l'accident i operar el rescat del cadàver conjuntament amb els Bombers de la Generalitat, però l'arribada de la nit va obligar a interrompre les tasques dels mitjans aeris.

Per això està previst que el rescat continuï avui dilluns a primera hora i, mentrestant, efectius de la UIM custodiaran el cos de la víctima. Fins al moment, es desconeixen les causes per les quals l'home de 66 anys va patir la caiguda pel canal de la muntanya del municipi.