Mor un home que es va infectar de ràbia per la mossegada d'un gat

L'home, del Pais Basc, va agafar la malaltia el passat mes d'agost en un viatge al Marroc

Gato negro andando
L'home no va poder superar la malaltia i va acabar morint el passat divendres | Cedida

L'home infectat que es va infectar de ràbia amb la mossegada d'un gat ha mort aquest passat divendres a la nit, segons ha informat el Departament de Salut del Govern basc. La víctima estava ingressada a l'Hospital Universitari de Cruces, a Barakaldo, després que el passat mes d'agost agafés la malalta en un viatge al Marroc

Els resultats de les analítiques efectuades pel Centre Nacional de Microbiologia de Majadahonda van confirmar dimarts passat que el pacient patia ràbia humana després d'haver contret la malaltia mesos enrere a conseqüència de la mossegada d'un gat. El Departament va activar el protocol d'actuació i va adoptar les mesures preventives establertes. El pacient, però, no se'n va poder sortir i el passat divendres va acabar morint a causa de la letal malaltia. 

Al País Basc no hi constava cap cas de ràbia en humans en els últims 30 anys. Es tracta d'una malaltia vírica que afecta el sistema nerviós central i que es transmet a les persones únicament mitjançant mossegades o esgarrapades dels animals infectats, ja que es contagia a través de la seva saliva.

També et pot interessar...


Comentaris

envia el comentari