Una jove de 20 anys mor de coronavirus 2 dies després d'assegurar que es trobava bé

Des de l'hospital van donar-li l'alta perquè aparentment la noia havia millorat i no presentava símptomes

Bethany Nesbitt, una noia de 20 anys d’Estats Units que ha mort de Covid
Bethany Nesbitt, una noia de 20 anys d’Estats Units, ha estat trobada sense vida a la seva residència | Twitter @stephenjnesbitt

La sobtada mort per coronavirus de Bethany Nesbitt, de 20 anys d'edat, ha commocionat a tothom. El cas d'aquesta noia estatunidenca ha tornat a posar de manifest la gran letalitat del virus, fins i tot en la població més jove, que també ha sofert les greus conseqüències de la malaltia.

Bethany Nesbitt, la jove de 20 anys que va morir sobtadament per coronavirus

El passat 30 d'octubre, el silenci i la commoció va regnar en la residència d'estudiants 'Grace College', situada a Indiana, als Estats Units. El cos de la jove Bethany Nesbitt va ser trobat sense vida a l'interior d'una de les habitacions de la residència, on la jove de 20 anys feia la quarantena després d'haver donat positiu per coronavirus.

La jove, que era asmàtica, complia escrupolosament amb les mesures de protecció per a evitar el risc de contagi. Fins i tot a través de les seves xarxes socials conscienciava als més joves de la importància de complir amb les mesures. Malgrat la seva responsabilitat, Bethany Nesbitt va ser diagnosticada de coronavirus el dia 22 d'octubre després de realitzar-se una prova PCR.

Quatre dies després de realitzar-se el test, Bethany Nesbitt es va començar a trobar malament i va ser ingressa d'urgències a l'hospital pel fet que els seus nivells d'oxigen en la sang havien caigut en picat.

Tal com informa 'People', la jove va ser donada d'alta després d'assumir els metges que no era un cas greu de coronavirus i que podria continuar la seva recuperació a casa. Dos dies abans de la seva mort no tenia ni febre i els seus nivells d'oxigen semblaven estar normalitzant-se.

L’autòpsia determina que va morir per una embòlia pulmonar

De fet, la jove ja semblava trobar-se en gairebé perfecte estat. Tant que va arribar a dir-li als seus amics i familiars que havia superat la malaltia i es trobava bé. No obstant això, uns dies després de rebre l'alta la jove va ser trobada sense vida a l'habitació de la seva residència.

Segons van informar les autoritats locals després dels resultats de la recerca i l'autòpsia, «la causa de la mort va ser una embòlia pulmonar, la qual no va ser prèviament detectada i es va complicar pel covid-19».

D'acord amb el germà de la víctima, Stephen J. Nesbitt, l'embòlia pulmonar va ser resultat d'un «coàgul de sang, reconeguda com una de les causes més comunes de mort entre els pacients de coronavirus».

«Aquesta pèrdua és per sempre, preguem prendre de debò al virus», ha escrit el germà de la víctima en un comunicat on ha demanat als joves que no donin per fet que són immunes al virus.

El coronavirus no distingeix d'edats

Des de l'inici de la pandèmia s'ha advertit que la franja d'edat més vulnerable són els majors de 80 anys, que representen el major percentatge de letalitat del virus.

Segons ha revelat una recerca promoguda per la Societat Espanyola de Malalties Infeccioses i Microbiologia Clínica (SEIMC), l'edat mitjana de complicacions i defuncions per coronavirus va ser de 70 anys i el 25% tenia més de 80 anys.

No obstant això, també s'ha incidit en la gran capacitat del coronavirus per a afectar greument persones d'altres franges d'edat. Aquest estudi també ha conclòs que a partir dels 50 anys les possibilitats de morir de Covid augmenten exponencialment al nostre país.

A més, casos com el de Bethany Nesbitt ens recorden cada dia que també hi ha joves que moren per coronavirus o que acaben en coma. A Espanya també hem tingut casos similars, i entre molts exemples es troba Jacobo, un jove metge i esportista de 32 anys que va acabar a l'UCI per la Covid.


Comentaris

envia el comentari