Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo Messenger
Una persona malalta a l'UCI de l'Hospital Isabel Zendal de Madrid

Mor de coronavirus un jove català de 24 anys després de passar dies a l'UCI

Es tracta d'un veí de la comarca de l'Urgell que patia problemes d'asma

Una persona malalta a l'UCI de l'Hospital Isabel Zendal de Madrid
El jove de 24 anys era veí de Bellpuig, i patia problemes d'asma | Europa Press

Un jove de tan sols 24 anys ha mort després d'infectar-se de Covid-19 a Lleida, segons ha avançat el 'Segre'. Es tracta, segons el mitjà citat, de la persona més jove que acaba perdent la vida a les comarques de Ponent des que va començar la pandèmia, ara fa aproximadament un any. La víctima era jove del municipi de Bellpuig, a la comarca de l'Urgell.

[predef]catalunya-diari-625[/predef]

Fonts del departament de Salut han comunicat que la defunció va tenir lloc el passat 26 de febrer. El jove patia problemes d'asma, i de fet rebia tractament per aquest motiu. Fa uns dies havia ingressat a la unitat de cures intensives (UCI), on finalment ha acabat perdent la vida. Abans d'aquesta defunció, segons el 'Segre', la persona més jove morta per Covid-19 a la demarcació de Lleida era una dona d'entre 30 i 39 anys, que va perdre la vida ara fa més d'un any, quan va començar la pandèmia

El jove que ha perdut la vida és una de les 15 persones d'entre 20 i 29 anys que han mort de coronavirus a Catalunya des que va començar la pandèmia, xifra que representa un 0,07% del total de defuncions comptabilitzades pel Departament de Salut.

L'avenç de la pandèmia a la regió de Lleida

Les persones ingressades amb Covid-19 als hospitals públics i privats de la Regió Sanitària Lleida ha pujat a 154 aquest dilluns, dues més que divendres. Segons dades del Departament de Salut, en canvi, disminueix el nombre de casos crítics, ja que les UCI han passat de 21 a 19 persones ingressades. Per centres, a l'Arnau de Vilanova hi ha 63 pacients, dels quals 49 a planta i 14 a l'UCI; al Santa Maria hi ha 10 pacients a planta i 4 a l'UCI i als centres privats hi ha 69 pacients a planta, un dels quals a l'UCI. Per últim, a l'Hotel Salut Nastasi hi ha vuit hospitalitzats amb coronavirus.

De fet, en relació amb els centres hospitalaris, cal recordar que justament el nombre de pacients crítics a l'UCI de l'Hospital Arnau de Vilanova ha obligat el centre a reobrir la sisena planta de l'edifici, que es dedicarà també als pacients greus de Covid, tancada des del passat 18 de febrer. Ja estava previst que, en qualsevol moment, quan el nombre de pacients greus ho requerís, tornaria a obrir-se la planta en qüestió. 

Pel que fa als indicadors epidemiològics, les xifres continuen baixant a la regió de Lleida, en especial a la zona del Pirineu, on el risc de rebrot descendeix 80 punts fins a arribar als 535. També hi baixa la velocitat de contagi, que passa d'1,39 a 1,23. I a Ponent, tot i que més moderat, també hi ha descens: el risc de rebrot baixa 8 punts i se situa en els 263 i continua baixant la velocitat de contagi, que torna a situar-se per sota de l'1 després d'una setmana, arribant a 0,98.