Imatge del canó situat a Sitges, al Garraf, a la plaça del Baluard.

Mor un noi de 23 anys en un estrany succés a Sitges: va pujar a sobre un canó

El jove, un turista britànic de 23 anys, va morir després de precipitar-se a unes roques des del canó del Baluard de Sitges

Un jove britànic de 23 anys ha mort a Sitges després de precipitar-se al mar en un estrany succés. Segons explica La Vanguardia, el noi va pujar a la rèplica del canó situat al Baluard, una de les zones més turístiques de la ciutat, i instants després va relliscar i va acabar caient al mar. 

Els Mossos d'Esquadra tracten el succés com un accident i tot apunta al fet que es tractaria d'una «temerària imprudència». Els fets van tenir lloc durant la passada matinada de dimarts, 7 de juny, i la Policia Local de Sitges va rebre l'avís a les 3.12 hores. 

En el moment de l'accident, la víctima anava acompanyada de dues persones, que no van poder fer res per a salvar-li la vida. Els fets, per més inri, van passar en un dels punts neuràlgics de la ciutat, al canó situat al costat de l'església de Sant Bartomeu i Santa Tecla. 

El jove va caure brutalment contra les roques

Just després de pujar al canó, situat a la zona del Baluard de Sitges, al Garraf, el jove va precipitar-se al buit. Però no va caure directament a l'aigua, ja que abans va xocar brutalment contra unes roques. 

Els Mossos d'Esquadra, després de rebre l'avís, van traslladar-se ràpidament fins el punt de succés, però no van poder fer res per a salvar la vida del jove. Fins el punt de l'accident també s'hi van personar diverses dotacions del Sistema d'Emergències Mèdiques (SEM), efectius de la Policia Local de Sitges i un helicòpter medicalitzat. 

Els Mossos d'Esquadra investiguen el succés, tot i que expliquen que «tot sembla indicar que es tracta d'una mort accidental». 

Una zona molt concorreguda a Sitges

I és que és un dels punts neuràlgics de la ciutat. La plaça del Baluard i la muralla és una de les zona més turístiques d'una ciutat on els joves britànics hi estaven passant les seves vacances. 

▶️ Així són les espectaculars vistes del nou mirador de Barcelona situat a la Torre Glòries

El canó, conegut com La Punta, és una rèpica de l'original, que en el seu dia va ser-hi durant més de 200 anys. Per l'efecte del mar, el canó ha estat restaurat en diverses ocasions i és un dels punts de recorrregut obligatori en els viatges a Sitges. 

Cal destacar la gran importància històrica que té, ja que és l'única de les sis peces que queden de la bateria costanera del Baluard. I és que aquest era, precisament, el punt des d'on es defensava la ciutat de Sitges dels possibles assalts pel mar a finals del segle XVIII.