Corey nen ofegat a Mallorca

Mor un nen de 6 anys a Mallorca per un descuit dels seus pares

Corey Aughey va aparèixer surant de cap per avall a la piscina d'un hotel a Mallorca

Consternació a Sant Llorenç de Cardassar, Mallorca, per la mort d'un nen de 6 anys a la piscina d'un hotel. El nen, de nacionalitat nord-irlandesa, va ser trobat inconscient a l'aigua després d'haver-se separat dels seus pares uns minuts. Quan se'n van adonar, ja era massa tard.

Els efectius d'emergència van aconseguir estabilitzar el menor i traslladar-lo a l'hospital amb vida. Tot i això no es va poder recuperar de les lesions i va morir minuts després. La tragèdia va causar una gran commoció a l'entorn, sobretot als pares de la criatura, que estaven desolats.

Es tracta d'un nou cas d'ofegament d'un menor a Espanya, en aquest cas per una distracció dels pares. Les autoritats fan una nova crida per evitar aquest tipus de successos. És important fer una vigilància constant dels menors en entorns com platges i piscines.

Van perdre de vista el menor

La tragèdia va tenir lloc a un hotel de Sa Coma, a la localitat mallorquina de Sant Llorenç de Cardassar. Eren les 17.30 hores de diumenge quan els pares de Corey Aughey, de 6 anys, van perdre de vista el menor. Van estar buscant-lo agònicament durant diversos minuts per les instal·lacions.

Imatge dels peus d'un nen nedant a una piscina
El nen va ser trobat surant cap per avall   | Canva

Finalment el van trobar surant de cap per avall a la piscina i es van viure moments de molta tensió. Familiars i personal de l'hotel van avisar el 112, i els equips d'emergència s'hi van traslladar ràpidament. El petit Corey estava de vacances amb la família en aquest hotel.

Diversos socorristes de la piscina de l'hotel van iniciar les feines de reanimació, fins que van arribar els sanitaris. En qüestió de minuts, el recinte es va omplir d'ambulàncies i cotxes de Policia Local i Guàrdia Civil. Els sanitaris van agafar el relleu i van estar reanimant el nen durant mitja hora.

Missatge de la família

Gràcies a les feines de reanimació van aconseguir recuperar el pols del nen i portar-lo a l'hospital. Tot i això, minuts més tard els metges van confirmar la seva mort per ofegament. La tragèdia va colpejar la família del menor, natural de Belfast (Irlanda), que estava de vacances a l'illa.

Segons ha revelat la premsa britànica, Corey era un nen molt extravertit i entre les seves grans passions hi havia el futbol. El menor ofegat era fan del Glasgow Rangers i apareix a les fotos amb la samarreta blava de l'equip. La família es troba devastada per un desenllaç tan tràgic.

Un familiar ha comunicat la mort de Corey a les xarxes socials: «Com a família volem anunciar-vos que Corey se n'ha anat al cel». També han agraït les mostres de suport mostrades les últimes hores. Els principals esforços consisteixen ara a repatriar el cos del menor.

Diversos nens ofegats

La família de Corey ha obert un compte corrent i ha demanat la col·laboració de tothom per finançar la repatriació. «La família no podria superar tot això sense el vostre suport, i és una cosa que volem agrair de tot cor», han manifestat. «Ara ens hem de concentrar a portar-lo a casa».

Corey Aughey
Corey Aughey era un gran aficionat del futbol | Catalunya Diari

La premsa britànica ha recordat el cas de Freddie Joseph Briggs, un nadó de 19 mesos que va morir el 25 de maig passat a Benidorm. El menor va morir ofegat al caure a una piscina privada a Aigües de Busot, Alacant. Un veí i les assistències van intentar salvar-li la vida, però finalment no van poder.

Cinc dies abans, un nen de 6 anys moria ofegat a una zona prohibida al bany a la platja de Canet d'en Berenguer (València). I el 8 de maig es va haver de lamentar la mort per ofegament d'un nen de 9 anys a una bassa a El Ejido (Almeria). Tots aquests casos han posat les autoritats en alerta.