Imatge de Mark Purslow, el pilot de 29 anys mort.

Dol per la mort d'un pilot de 29 anys en plena competició

Mark Purslow és el 258è pilot mort en una de les competicions de motociclisme més mortals

El món del motor es torna a estar de dol per la mort de Mark Purslow, un motorista britànic de tan sols 29 anys. El jove va perdre la vida en caure de la moto, durant la quarta sessió de classificació de la Tourist Trophy de l'Illa de Man. Purslow era un pilot expert amb diversos títols.

Tot i això, aquesta vegada s'enfrontava a una de les proves més perilloses del món en motociclisme. Es tracta d'una pista plena de paranys, barreres i voreres, que ja ha posat fi a la vida de 258 pilots. És una de les més clàssiques i antigues de les competicions de resistència de motociclisme.

Fotomuntatge de Mark Purslow, el pilot de 29 anys mort.
Mark Purslow corria a la perillosa Isle of Man TT. | CatalunyaDiari
 

Tot i això, també és la més temuda, ja que compta amb una llarga llista negra de pilots que han perdut la vida. Tot i el gran nombre de morts i de no comptar amb uns mínims de seguretat, se segueix celebrant cada any. Fa anys que demanen la seva cancel·lació figures conegudes d'aquest esport.

Demanen la suspensió de la prova

Sense anar més lluny, el pilot català Aleix Espargaró va posar el crit al cel el 2019 després de la mort d'un jove pilot. Aquell any, el britànic Daley Mathison es va convertir tràgicament el 257 pilot mort a l'asfalt de la Isle of Man TT. El noi de 27 anys va morir quan va perdre el control de la moto i va xocar contra uns arbres.

Aleix Espargaró, actual pilot d'Asprilla, va mostrar llavors a les seves xarxes socials el seu enuig per allò que va passar. «Em sap molt de greu, però no puc entendre com aquesta carrera no està prohibida amb 257 morts, quina tristesa», va comentar. Ara es torna a repetir la tragèdia, amb la mort de Mark Purslow.

El jove motorista corria la quarta volta de la sessió de classificació quan ha patit una caiguda brutal amb la moto. Els organitzadors han transmès el seu condol a la família i els amics del pilot mort. Però no han pogut evitar que es reobri una vegada més el debat sobre aquest tipus de proves.

Un pilot expert, amant de la velocitat

Mark Purslow tenia experiència en aquest tipus de competicions de resistència, en què va debutar el 2015. Ho va fer a la TT Mountain Course del Gran Premi de Man, i va guanyar la carrera de pes lleuger en el seu debut. La seva habilitat sobre les dues rodes el va fer collir diversos triomfs a la disciplina.

Va participar a la TT de l'Illa de Man per primera vegada el 2017, a les classes Supersport i Pes Lleuger. La d'aquest any era la segona vegada que participava en aquesta prova, però malauradament ha acabat de manera tràgica. Ara els companys recorden la seva figura esportiva i humana.

El jove pilot havia competit en carreres com la TT Classic entre el 2016 i el 2019, i va aconseguir el millor resultat a la Junior Classic de TT. En una prova va aconseguir posicionar-se com la volta més ràpida a 194,51 km/h. Li agradava el vertigen i la velocitat, i aquesta vegada va trobar la mort a l'asfalt.

Un altre pilot, greu a l'hospital

L'organització ha mostrat el seu condol, però també ha deixat clar que aquesta prova seguirà endavant. Segons han confirmat, el pilot era a la tercera volta de la sessió classificatòria quan ha passat l'accident. En el moment fatídic rodava a 120,86 km/h.

Imatge de Mark Purslow damunt d'una moto.
Mark era un pilot expert i amant del risc. | Arxiu

 

A la mateixa prova, el pilot local Dave Moffitt va haver de ser traslladat a l'hospital de Liverpool per un altre accident. Aquest pilot es troba estable dins la gravetat, després d'haver perdut el control de la moto. Aquesta és la primera vegada que se celebra la prova després de dos anys d'absència per la pandèmia.

La prova se celebra de manera ininterrompuda des del 1907 a Ballagarey, a l'Illa de Man, al nord de la Gran Bretanya. És una pista urbana pels carrers de la ciutat, on hi ha passos molt estrets i és fàcil perdre el control de la moto. També és plena d'obstacles, sense garanties de seguretat.