Imatge de Ramone, el nen que ha mort jugant amb un globus.

Ramone, el nen de 8 anys que va morir jugant amb un globus: era el seu aniversari

Els pares del nen han volgut trencar ara el silenci i parlar de la seva tragèdia

Es deia Luke Ramone, tenia 8 anys i la seva vida va acabar d'un moment a l'altre. De cop i volta, Luke se'n va anar durant el dia del seu aniversari i fent una cosa tan domèstica com jugar amb un globus. El succés va tenir lloc l'abril del 2021, va deixar la ciutat de Dublín absolutament sorpresa i ara els pares del nen han volgut explicar què va passar realment.

En declaracions al portal irlandès thejournal.ie, la mare del nen, Hilary McSweeney, ha explicat que l'escena va ser desoladora i inesperada. Ningú podia preveure que el fet de regalar un globus al petit Luke Ramone acabaria en tragèdia.

I és que, sense saber-ho els seus pares, el petit va morir després d'inhalar heli del globus. Segons va explicar la mare del nen, aquest va estar jugant amb el globus i, quan li van trucar per sopar, el menor no va respondre.

En pujar, els pares del petit Luke Ramone Harper van veure que el nen estirat de cap per avall al llit amb un globus gairebé desinflat al cap.

La desesperació dels pares

En veure'l, els pares del nen van treure Luke Ramone al jardí per intentar reanimar-lo. Va ser inútil i van decidir trucar ràpidament a una ambulància.

Tot i els intents per salvar-li la vida —li van practicar diverses vegades la maniobra RCP—, el nen va morir a l'hospital després d'una parada cardíaca. La mare, recordant-ho, insisteix: «Em vaig sentir totalment entumida, amb el cor trencat i amb un dolor que no es poden ni imaginar».

«Aquest cas no es podia haver previst»

Aquest va ser un infortuni de dimensions bíbliques. Res feia preveure que un fet tan domèstic com el de regalar un globus a un nen pel seu aniversari acabaria en tragèdia.

Entrevistat pel mateix mitjà esmentat anteriorment, el doctor irlandès Gallagher explicava que alguna cosa com el que va acabar passant era impossible de presagiar. «Aquest cas no es podia haver previst. Va ser tan inusual i tan desafortunat», va dir.

Al final, ara, els pares de Luke Ramone Harper, Hilary McSweeney i Martin Harper han volgut trencar el silenci per conscienciar els altres pares. Aquests volen aconseguir que cap altra família torni a passar pel que els va tocar viure.

Així que, si hi ha globus d'heli per casa, els pares de Luke Ramone Harper insisteixen ara amb el fet d'«assegurar-se de descartar-los correctament».